8. 2. 2013

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS

Ruský mediálny magnát Alexander Lebedev, ktorý vlastní noviny v Rusku i Británii, vo štvrtok predstúpil pred súd v rámci predbežného vypočúvania týkajúceho sa obvinení z útoku a chuligánstva. Tých sa mal dopustiť, keď udrel iného ruského oligarchu počas televíznej šou. Lebedev, ostrý kritik Kremľa a spolumajiteľ britských novín The Evening Standard a The Independent, na súde v Moskve obvinenia odmietol ako vykonštruované.
Bývalý 53-ročný agent KGB Lebedev udrel Sergeja Polonského, realitného magnáta, počas hádky v ruskej televíznej šou v septembri 2011. „Myslím, že je to od začiatku do konca vymyslené,“ povedal novinárom, pričom obvinenia pripísal “politickej nenávisti“. Hoci televízne zábery jasne ukazujú, ako Lebedev Polonského počas šou udrel, jeho tím obhajcov bude pravdepodobne argumentovať, že nešlo o trestný čin. Pokiaľ ho uznajú vinným z chuligánstva, hrozí mu maximálne päť rokov, pričom útok je trestaný do dvoch rokov za mrežami.
Polonský sa na vypočúvaní nezúčastnil, keďže ho od decembra zadržiavajú v Kambodži pre podozrenie, že sa násilne správal ku skupine miestnych občanov.




Britský fantasy seriál Cena za ľudskosť (2008) sa definitívne skončí aktuálnou piatou sezónou. Informovala o tom televízia BBC Three. Príbeh trojice zvláštnych priateľov - upíra, vlkolaka a ducha, by sa mal uzavrieť nasledujúcimi niekoľkými epizódami, v ktorých budú Hal (Damien Molony), Tom (Michael Socha) a Alex (Kate Bracken) čeliť samotnému Diablovi. V seriáli sa pritom po tretej sezóne úplne vymenili hlavné postavy. Upíra Johna Mitchella (Aidan Turner) a vlkolaka Georgea Sandsa (Russell Tovey) najprv na začiatku štvrtej sezóny nahradili upír Hal Yorke a vlkolak Tom McNair, a na jej konci sa diváci a diváčky rozlúčili aj s Annie Sawyer (Lenora Crichlow) a miesto ducha v trojici zaujala Alex Millar. Prvú epizódu poslednej série vysielali 3. februára.
"Práca na Cene za ľudskosť bola skutočne výborná skúsenosť," uviedol vo vyhlásení výkonný producent Rob Pursey. "Od hodinového pilotného filmu po celý čas, až k tejto vrcholnej sérii, sme mali absolútnu tvorivú slobodu a podporu. Zásluhou BBC Three sa podarilo, že taký nezvyčajný nápad dostal priestor na rast a mohol sa vyvíjať svojím jedinečným spôsobom," doplnil a poďakoval aj scenáristovi Tobymu Whithousovi. Ako ďalej poznamenal, Cena za ľudskosť otvorila dvere novým hereckým talentom, vrátane niektorých "neuveriteľne vzrušujúcich mladších hercov", na čo sú podľa jeho slov hrdí. Aidan Turner si napríklad získal celosvetovú popularitu vďaka úlohe trpaslíka Kiliho v prvej časti trojdielnej adaptácie knihy Hobit s názvom Hobit: Neočakávaná cesta (2012) a Russell Tovey sa objavil v epizóde Psy baskervillské úspešného seriálu Sherlock (2010). Zai Bennett z BBC Three označil seriál za výborného a verného priateľa, no ako dodal, "všetko dobré sa raz skončí".
Pilotný film Ceny za ľudskosť odvysielali 18. februára 2008 s Guyom Flanaganom (John Mitchell), Andreou Riseborough (Annie) a Russellom Toveym (George Sands) v hlavných úlohách, no v seriáli, ktorý začali vysielať 25. januára 2009, dvoch z nich preobsadili. Seriál o upírovi, vlkolakovi a duchovi, ktorí bývajú spolu a snažia sa nebyť monštrami, ale žiť "normálne životy" ako ľudia, môžu slovenskí diváci a diváčky poznať z kanála AXN. Od roku 2011 má pritom aj americkú verziu.
Informácie pochádzajú z webových stránok bbc.co.uk a digitalspy.co.uk.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.