7. 2. 2013

TASR NEWS

TASR NEWS

 

Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) koncom januára rozšírila spoluprácu s agentúrou Associated Press (AP) o Financial News Service. Verejnoprávne médium týmto krokom posilnilo svoje vedúce postavenie na agentúrnom trhu s ekonomickými informáciami.
"Stali sme sa odberateľmi jedného z najlepších ekonomických servisov sveta. Ekonomické informácie hýbu svetom a pre našich klientov sú nesmierne dôležité z hľadiska prijímania správnych rozhodnutí. Dovolím si tvrdiť, že náš ekonomický servis je im v tomto smere mimoriadne nápomocný," uviedol na margo nového kontraktu s AP generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.
Podľa obchodného a marketingového riaditeľa TASR Richarda Jajcaya prešiel ekonomický servis TASR v poslednom období dynamickou cestou vývoja: "TASR dnes ponúka v ekonomickom spravodajstve zodpovedajúcu kvalitu i kvantitu z rôznych zdrojov tak v online servise, ako aj v bulletinoch a ďalších offline produktoch."
TASR v súčasnosti spolupracuje s 27 zahraničnými agentúrami. Ekonomické informácie čerpá nielen z Associated Press, ale tiež z Reuters, nemeckej DPA, rakúskej APA, čínskej Xinhua a mnohých ďalších renomovaných zdrojov. TASR vydala v uplynulom roku v ekonomickom servise 21.550 textových a 1519 zvukových správ.
"Náš ekonomický servis oceňujú nielen firmy či investori. Je už skoro pravidlom, že počas víkendov ponúkame dvojnásobne viac informácií ako súkromná agentúra, čo vítajú predovšetkým online médiá. K správam ponúkame neporovnateľne viac zvukov a videí. Klientom tiež podľa dohody poskytujeme cudzojazyčné mutácie najdôležitejších ekonomických udalostí," dodal Rezník.