18. 9. 2013

Reakcia predsedu NR SR na článok uverejnený na www.topky.sk

Reakcia predsedu NR SR na článok
 
 uverejnený na www.topky.sk

Predseda NR SR Pavol Paška sa chce dôrazne ohradiť proti nepravdivému tvrdeniu pána poslanca Richarda Vašečku, že zvolanie mimoriadnej schôdze na utorňajšie popoludnie, je prejavom neúcty predsedu parlamentu voči pamiatke významného katolíckeho disidenta Silvestra Krčméryho.
Zvolanie mimoriadnej schôdze na utorňajšie popoludnie je podľa poslanca hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Richarda Vašečku prejavom neúcty predsedu parlamentu voči pamiatke významného katolíckeho disidenta Silvestra Krčméryho. "Pred začiatkom mimoriadnej schôdze totiž zasadajú výbory Národnej rady a poslancom tak nebude umožnené zúčastniť sa poslednej rozlúčky s pánom Krčmérym. Predseda parlamentu mohol zvolať mimoriadnu schôdzu na ktorýkoľvek iný termín. Je mi ľúto, že dal prednosť prízemnému politikárčeniu pred vzdaním úcty pamiatke mimoriadnej osobnosti našej histórie," uviedol Vašečka vo svojom stanovisku.
Predseda NR SR Pavol Paška v piatok 13.9. počas vedenia schôdze uviedol citujeme: "Ešte Vás chcem, dámy a páni, informovať, že dnes budeme rokovať do 14.00 hodiny. V utorok budeme rokovať od 9.00 h, ale trošku špecificky navrhujem po obede rokovať až od 15.00 h vzhľadom na pohreb pána Krčméryho a pravdepodobnosť, že veľa z Vás by sa chcela zúčastniť na dôstojnej rozlúčke s pánom Krčmérym. Takto je súhlas? (Súhlasná reakcia z pléna.) Dobre, ďakujem."
Je zarážajúce a poľutovania hodné že pán poslanec Vašečka, dokáže pre svoju politickú prezentáciu aj takto nehanebne zneužívať túto smutnú udalosť.