23. 11. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Televíznu talkšou americkej rapperky, herečky a moderátorky Queen Latifah zrušili. Spoločnosť Sony Pictures Television sa rozhodla od nového roka nepokračovať vo výrobe ďalších častí. Dôvodom zrušenia je vraj klesajúca sledovanosť. Denný program pritom v septembri na obrazovkách televízie CBS odštartoval druhu sezónu.
„Chceme sa poďakovať Dane (Dana Elaine Owens je vlastné meno Queen Latifah, pozn. SITA), producentom a celému tímu za vytvorenie programu, na ktorý sme všetci hrdí,“ uviedli vo vyhlásení predstavitelia Sony Pictures Television. Štyridsaťštyriročná Latifah sa ku zrušeniu relácie vyjadrila prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde zverejnila list napísaný sebe samej.
„Drahá Dana, toto je len krátke poďakovanie. Ďakujem za tvoju silnú pracovnú morálku a obrovskú snahu dostať The Queen Latifah Show zo zeme a aby fungovala. Tvoje zasvätenie a obetavosť boli rozhodujúce pre celý tím. Počas ťažkých výziev si preukázala ‘skutočnú guráž‘. Tvoja rodina, partneri, tím stáli pri každom tvojom kroku. Buď na to hrdá. Nie každý to môže povedať,“ napísala moderátorka, ktorá sa v liste poďakovala aj svojim hosťom a publiku. „Ostaňte pozitívni, ostaňte silní a najmä ostaňte otvorení,“ doplnila tiež.
Queen Latifah začínala ako rapperka, pričom zatiaľ vydala sedem štúdioviek - All Hail the Queen (1989), Nature of a Sista (1991), Black Reign (1993), Order in the Court (1998), The Dana Owens Album (2004), Trav'lin' Light (2007) a Persona (2009). Ako herečka sa po prvý raz predstavila už v roku 1991 v snímke Jungle Fever, známou sa však stala až vďaka seriálu Living Single (1993 - 1998). Neskôr si zahrala napríklad vo filmoch Zberateľ kostí (1999), Dotyk smrti (1999), Chicago (2002), Neserte nám pestúnku (2003), Taxi (2004), Holičstvo 2 (2004), Horšie to už nebude (2006), Posledné Vianoce (2006), Múr nárekov (2008), Sexi špinavé prachy (2008), Valentín (2010) alebo 22 Jump Street (2014). Svoj hlas prepožičala mamutej samici Ellie v pokračovaniach animovanej snímky Doba ľadová (2002). Spomínanú The Queen Latifah Show moderovala aj v rokoch 1999 až 2001. Moderovala tiež 47. udeľovanie cien Grammy.

Americkú speváčku Katy Perry nahnevali austrálski paparazzi, ktorí v piatok ignorovali jej žiadosť o súkromie, keď sa prechádzala na pláži v Sydney. Tridsaťročná rodáčka zo Santa Barbary, ktorá je momentálne v Austrálii v rámci aktuálneho turné k albumu Prism (2013), si následne svoj hnev ventilovala na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.
"Austrálske média: mali by ste sa hanbiť za vašich paparazzov a bulvár. Vaši paparazzi nemajú žiaden rešpekt, žiadnu česť, žiaden charakter, žiadnu ľudskosť. Dnes, keď som sa snažila v pokoji prejsť po pláži, ma prenasledovalo množstvo mužov, ktorí neprestali, ani keď som ich opakovane žiadala, aby mi dopriali trochu súkromia. Viacerí iní ľudia sa mi snažili pomôcť, ale tí paparazzi sa mi len smiali a ďalej fotili. Povedali mi, aby som s nimi uzavrela "obchod". Ak im budem pózovať v plavkách, tak ma potom nechajú na pokoji. To je zvrátené a nechutné správanie, ktorý by sa nikdy nemalo tolerovať, predovšetkým nie ľuďmi, ktorí to nechcú. Nikdy neuzavriem dohodu s paparazzmi a nebudem sa priateliť s nikým, kto sa správa takto," napísala speváčka, ktorá následne zverejnila aj fotografie niekoľkých paparazzov.
Katy Perry, vlastným menom Katheryn Elizabeth Hudson, debutovala v roku 2001 albumom Katy Hudson, no známou sa stala až v roku 2008 vďaka piesni I Kissed A Girl z druhej štúdiovky One Of The Boys (2008). Po nej nasledovali albumy Teenage Dream (2010) a spomínaný Prism. Okrem hudby sa príležitostne venuje aj herectvu. V roku 2010 prepožičala hlas animovanej postavičke v epizóde seriálu Simpsonovci (1989) a neskôr aj Šmolinke v snímkach Šmolkovia (2011) a Šmolkovia 2 (2013). V roku 2011 hosťovala v komediálnom seriáli Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014). Predstavila sa tiež v dokumente Katy Perry: Part of Me (2012) o jej kariére a osobnom živote. Koncom roka 2012 ju prestížny americký hudobný týždenník Billboard vyhlásil za ženu roka. Perry sa v rámci spomínaného turné k albumu Prism predstaví aj v Bratislave, konkrétne 27. februára v Slovnaft aréne.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané