27. 1. 2015

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ
Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udeľovala na dnešnom zasadnutí finančné sankcie. Pokutovala nimi vysielateľa MAC TV, s. r. o., za prehrešky v programovej službe JOJ a JOJ PLUS.
Spoločnosť MAC TV má zaplatiť dve pokuty, a to vo výške 4000 eur a 1200 eur. V prvom prípade je dôvodom nadmerné prerušovanie programu reklamou vo filme Som číslo štyri, odvysielanom v TV JOJ 6. septembra. Reklamný blok ho prerušil päťkrát. Druhý postih súvisí s tým, že rada nedostala na vyžiadanie súvislý záznam vysielania relácie Eurominúty z 10. septembra 2014 v TV JOJ PLUS.
RVR takisto uložila sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona. Týkala sa spoločnosti PHONOTEX a programovej služby TV8. RVR konštatovala, že dve relácie iQvíz, odvysielané 15. a 22. júna 2014, neobsahovali jednoznačné a presné inštruovanie o spôsobe riešenia zadaných úloh a inštrukcie viedli aj k iným riešeniam, než boli zverejnené na konci hier. Upozornenie sa týkalo aj chýbajúceho označenia programu z hľadiska vekovej vhodnosti v relácii Hudobné želania, ktorá sa vysielala 15. júna 2014.

Copyright © TASR 2015