30. 1. 2015

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA  


„ Časopis ExtraPlus sme využívali pri organizovaní súťaží, ktorých obsahom nebola iba história, ale aj kultúrny turizmus a európske témy. Hľadáme nové formy spolupráce v rámci prípravy súťažných podujatí na území kraja.“
Peter Kubica ,riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov žilinskej župy

" Otvorene sa priznám, že keby som bol Grékom, volil by som Syrizu. Nie preto, že by som jej program považoval za najlepší. Ale preto, že ako jediná dáva nádej na hlboké systémové zmeny. Napriek mediálnej hystérii Syriza v princípe nežiada viac, čo štandardná európska ľavica – na rozdiel od nej to však myslí vážne. Preto je európska oligarchia a partokracia taká vydesená. Syriza je totiž prvou lastovičkou rodiaceho sa európskeho hnutia odporu. Po nej môže nasledovať hnutie Podemos v Španielsku, Zjednotená ľavica v Slovinsku a ďalšie skôr antisystémové ako radikálne ľavicové strany (aby sme boli presní, lebo každý, kto čítal program Syrizy a je pri zmysloch, musí vedieť, že panika je zbytočná a táto strana nie je antikapitalistická). Nesľubujem si veľa od toho, čo by mohli tieto politické zoskupenia presadiť (pohľad na odborné zázemie Syrizy ma núti k skepse), ale od toho, čo môžu odmietnuť. Európa potrebuje zásadnú zmenu a tá vzíde len z európskej úrovne. Preto vítam tento pohyb a čerstvý vietor do politických vôd vskutku staručkého kontinentu."
Eduard Chmelár

 "Absolútne súhlasím. Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti! Nič iné! Dvaja teploši a dieťa? Zvrátené! Ospravedlňujem sa gejom, mne neprekáža, keď sa majú radi, mne neprekáža, keď si to robia, mne neprekáža, keď sa ľúbia a šukajú si ritky, kurva, ale nech zo svojej úchylky nechcú vytvoriť rodinu!"
Boris Kollár


"... kedy sme sa stali členmi Európskej únie a naozaj bezhlavo preberáme legislatívu, že každý štát, ktorý otvoril spolužitie dvoch mužov alebo dvoch žien, otázku homosexuality alebo URBANIZMU, lesbizmu ako sa to označuje, sa potom dotýkal.....a ľudia dajú dôveru tomu, čo robím so stranou, ktorá je jedna a nebude raz hájiť homosexuálov, raz gejov, raz bude hovoriť iné názory...."
Andrej Danko , predseda SNS

" Prepáč, ale kto si ty, že sa ozývaš, ty malý škriatok?"
Zlatan Ibrahimovič sa opýtal stopéra AS St. Étienne Paula Baysseho