26. 1. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Jednotka bola počas víkendu najsledovanejšou televíziou na trhu v čase vysielania nedeľnej premiéry piatej časti seriálu Tajné životy, ktorú si pozrelo rekordných 512-tisíc divákov (podiel na trhu 21,2%), čo predstavuje najvyššiu hodnotu sledovanosti seriálu. Trhovou jednotkou bola Jednotka aj v čase vysielania sobotnej reprízy relácie Milujem Slovensko (252-tisíc divákov / podiel na trhu 17,2%) a nedeľnej reprízy relácie Nikto nie je dokonalý (358- tisíc divákov / podiel na trhu 19,6%).
Diváci si obľúbili aj novú šou s Katkou Brychtovou Nečakané stretnutia. V sobotu večer si ju pozrelo 375-tisíc divákov (podiel na trhu 17,4%), čo sú zatiaľ jej najvyššie dosiahnuté hodnoty sledovanosti.
Najlepšiu sledovanosť vo svojej histórii dosiahol tiež magazín rád a inšpirácií na voľný čas Postav dom, zasaď strom, ktorý si pozrelo až 310-tisíc divákov (podiel na trhu 19,2%). Rovnako úspešne naň nadviazala súťažná relácia Taxík s Petrom Kočišom, ktorá dosiahla najvyššiu sledovanosť za posledné tri roky (299-tisíc divákov/podiel na trhu 17,4%). Najvyššie hodnoty sledovanosti za posledný rok dosiahla v nedeľu podvečer aj populárna šou s najlepšími receptami Kamily Magálovej, Pavla Pospíšila a ich hostí Tajomstvo mojej kuchyne (sledovanosť 376-tisíc divákov/podiel na trhu 18,5%).
Veľký divácky úspech zaznamenala strhujúca dráma z prostredia koncentračného tábora Colette. Film, na ktorom sa RTVS podieľala ako koproducent, v piatok o 20:20 sledovalo 275-tisíc divákov (podiel na trhu 13,9%). Colette RTVS odvysielala pri príležitosti 70. výročia oslobodenia koncentračného tábora v Osvienčime a zároveň ako pripomienku Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu, ktorý bol OSN vyhlásený na 27. januára.
Poznámka: Všetky dáta sledovanosti sú platné pre cieľovú skupinu 12+.