24. 2. 2015

CHARLIE HEBDO SPECIAL

CHARLIE HEBDO SPECIAL


V pôvodne avizovanom termíne - v stredu 25. februára - sa na trhu objaví nové číslo francúzskeho satirického periodika Charlie Hebdo, ktorého redakciu výrazne oslabil teroristický útok zo 7. januára 2015.
Podľa informácií dnešného vydania denníka Libération vydajú týždenník v náklade 2,5 milióna výtlačkov s "titulkou" znázorňujúcou svorku psov s podobami šéfky ultrapravicového Národného frontu Marie Le Penovej, exprezidenta Nicolasa Sarkozyho, jedného islamistu, pápeža Františka, bohatého kapitalistu a jedného novinára. Táto svorka naháňa malého psíčka, v tlame s výtlačkom periodika, píše sa v správe tlačovej agentúry DPA. Kresbu doplňuje text preložiteľný podľa spomínaného zdroja ako "Opäť sa to začína".
Už sedem dní po atentáte vyšlo v riadnom termíne ďalšie vydanie Charlie Hebdo, ktorého náklad dosiahol po viacerých dotlačiach napokon takmer osem miliónov výtlačkov. Jeho titulná stránka s karikatúrou plačúceho proroka Mohameda vyvolala vo viacerých krajinách moslimského sveta krvavé protesty.

Copyright © TASR 2015