14. 5. 2015

Bloger roka 2014

Bloger roka 2014


Agentúra Media In vyhlásila dnes večer v Bratislave výsledky súťažného projektu Bloger roka 2014. Cieľom súťaže v jej prvom ročníku je zvoliť na základe verejného hlasovania najlepších slovenských blogerov za rok 2014 v ôsmich kategóriách.
Prvou je Cestovanie, kde bolo nominovaných 47 blogov, prvenstvo si odnáša blog Photo and Traveling blogera Aleša Tvrdého, druhé miesto blog Cestovanie svetom (Andrea Kunštárová), tretie miesto blogerka Blanka Ulaherová.
V kategórii Ekonomika, spoločnosť a biznis bolo nominovaných 36 blogov, víťazom je blog Hľadači pokladov (Barbara Kotlárová a Marek Gerčák), druhé miesto získal Expert na predaj (Martin Mažár), tretia je blogerka Lucia Mrázová.
V oblasti Gastronómie bolo nominovaných 81 blogov, prvenstvo získal blog Terapia jedlom (Silvia Horecká), druhý je Angie bakes (Agnesa Máhrová ), tretí Bonviváni (Emília Gondorová).
V kategórii Informačné technológie a inovácie bolo nominovaných 25 blogov a prvenstvo získal Be visible (Marek Šulik, Júlia Micháleková a Dávid Starinský), na druhom mieste TAK (Tomáš Polakovič), tretí je BRM (Roman Hraška a Matúš Koprda).
V oblasti Krása & zdravý životný štýl bolo nominovaných až 116 blogov. Prvenstvo si odnáša Akadémia krásy (Daniela Kmeťová a Jana Hudecová), druhé miesto získala Deni Sani Makeup (Daniela Sanislóová), tretie Patty Image (Patrícia Semanová).
V kategórii Móda bolo nominovaných 84 blogov, prvé miesto získal LAPKINN (Linda Adamčíková), druhé Sweet Lady Lollipop (Ivana Petrušová), tretie Fresshion (Rebeka Dostálková).
V oblasti Život, umenie & kultúra bolo nominovaných 87 blogov, prvé miesto si odnáša LifeReset (Zuzana Matúšová Girgošková), druhé Koláčová (Kristína Farkašová), tretie Perfect Day (Soňa Sedlická a kolektív).
V špeciálnej kategórii Najlepší blogerský príspevok 2014 bolo nominovaných 34 príspevkov. Najlepším je podľa rozhodnutia poroty Neznáma Ukrajina: reportáž písaná pod šibenicou od Radovana Bránika, druhé miesto získal príspevok Belehrad - mesto s nezabudnuteľnou atmosférou od Martina Sýkoru, tretie Vytúžené sťahovanie z pera Martiny Teginovej.
„Blog funguje zhruba dva a pol roka, príspevky, ktoré pridávam, nie sú pravidelne každú hodinu, pridávam ich vždy, keď môžem. Musím robiť aj všetko pre to, aby som mohol cestovať, aby mohol ten blog fungovať. Svoje zážitky, skúsenosti, fotografie a odporúčania pridávam na web,“ povedal pre TASR Aleš Tvrdý, ocenený prvenstvom za blog Photo and Traveling v kategórii Cestovanie.
„Na našom blogu sa venujeme online marketingu, ktorý sa neustále vyvíja dopredu, každý mesiac, každý týždeň príde nejaká novinka, takže my sa venujeme tejto oblasti, 'in' je stále niečo nové, zmeny na sociálnych sieťach v komunikácii. Je to vyslovene taká oblasť, keď ju chvíľu nesledujete, tak ste mimo v online marketingu,“ uviedla pre TASR Júlia Micháleková, jedna z trojice autorov oceneného blogu Be Visible v kategórii Informačné technológie a inovácie.

Copyright © TASR 2015