15. 5. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Popredné ruské nezávislé noviny Novaja Gazeta vyjadrili obavy o bezpečnosť jednej svojej reportérky v Čečensku v Ruskej federácii a odvolali ju z regiónu. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.
Noviny uviedli, že ich uznávaná a oceňovaná reportérka Jelena Milašinová opustila región vo štvrtok. Novinárka už skôr oznámila, že polícia ju upozornila, že musí urobiť preventívne opatrenia.
Milašinová napísala reportáž o tom, že 57-ročný čečenský policajt, ktorý je už ženatý, si plánuje vziať aj druhú manželku - 17-ročné dievča. Policajt sa pritom dievčaťu a jeho rodine vyhrážal, aby ju tak k sobášu donútil. Milašinová dodala, že robila ďalšiu investigatívnu prácu v tomto prípade, keď dostala od polície varovanie.
Čečenský prezident Ramzan Kadyrov, vládnuci tvrdou rukou a podporovaný Moskvou, poprel, že policajt vyvíjal nátlak na dievča a jeho rodinu.

Copyright © TASR 2015


Ruský útočník Jevgenij Malkin, ktorý dvoma gólmi v Ostrave rozhodol o postupe Ruska cez Švédsko do pražského semifinále na majstrovstvách sveta, odmietol po štvrťfinále rozprávať po anglicky. Najskôr v mixzóne podľa webu championat.com poskytol rozhovor ruskej televízii, následne sa presunul k píšucim novinárom a na prvú otázku v angličtine zareagoval: "Dávajte mi otázky po rusky. Nemôžem už hovoriť po anglicky."
Malkin strelil vo štvrtok v ostravskej ČEZ aréne dva góly a posunul svoj tím po výhre 5:3 do semifinále proti USA. Rusi viedli už 3:0, Švédom sa podarilo v tretej tretine vyrovnať na 3:3, ale napokon duel doviedla zborná do víťazného konca. "Bol to veľmi dobrý zápas. Hrali sme proti silnému súperovi. Neboli sme v jednoduchej situácii, hokej sa však hrá celých 60 minút," povedal podľa championat.com Malkin.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.