7. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) ukončilo výplatu financií klubom súťaže za televízne práva z minulej sezóny. Dovedna by malo ísť o sumu 114 miliónov rubľov, čo je aktuálne približne 1,6 milióna eur. Štyridsať percent sumy rozdelili rovným dielom medzi všetkých účastníkov ligy, ďalších tridsať parciálne podľa televízneho záujmu a zostávajúcu sumu na základe športových kritérií len pre mužstvá, ktoré sa prebojovali do play-off. Najviac získal víťaz Gagarinovho pohára SKA Petrohrad, nasledoval víťaz základnej časti CSKA Moskva, neúspešný finalista play-off Ak Bars Kazaň a napokon neúspešný finalista vyraďovacej časti Východnej konferencie Sibir Novosibirsk.
Ako referuje oficiálny web KHL, ide o prvé rozdelenie financií pre všetky kluby súťaže. Doteraz tak vedenie ligy nerobilo.




Televízna spoločnosť CBS pripravuje dramatický seriál o uhorskej grófke Alžbete Bátoriovej. Titul s názvom Bathory priblíži život šľachtičnej známej ako čachtická krvavá pani. Scenár napíše David Eick, ktorý sa ako výkonný producent podieľal na sérii Hviezdna loď Galactica (2004 - 2009). Úlohy jedného z výkonných producentov sa ujme aj pri výrobe nového seriálu. Dátum začiatku jeho vysielania zatiaľ nie je známy.


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.