7. 10. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Nomináciám na medzinárodné ceny Emmy vládnu zástupcovia Veľkej Británie. Tridsaťštyriročná Sheridan Smith sa uchádza o cenu pre najlepšiu herečku, a to vďaka miniseriálu Cilla (2014). O ďalšiu z celkových siedmich nominácií Veľkej Británie sa zaslúžil Rafe Spall, ktorý môže vďaka účinkovaniu vo vianočnom špeciále White Christmas seriálu Black Mirror (2014) triumfovať v kategórii Najlepší herec. Veľká Británia má zastúpenie aj v kategóriách Umelecký program, Dokument, Dramatický seriál, Zábavný program bez scenára a Televízny film alebo miniseriál.
V celkových desiatich kategóriách sa stretlo 19 krajín. Päť nominácií má Brazília, štyri Francúzsko a tri Juhoafrická republika. Po dve ceny môžu získať Kolumbia, Japonsko a Argentína. Štyri nominácie majú vďaka kategórii Americký primetimeový program v inom ako anglickom jazyku aj USA.
Šesťdesiatšesťročný tvorca seriálu Panstvo Downton (2010) Julian Fellowes dostane International Emmy Founders Award, výkonnému riaditeľovi spoločnosti HBO Richardovi Pleplerovi zas udelia International Emmy Directorate Award. Ceremoniál sa bude konať 23. novembra v New Yorku, moderátorom bude rodák z Káhiry Bassem Youssef.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Na pokutu 1500 eur odsúdili včera vo Francúzsku tamojšie magazíny Voici a VSD, a to v súvislosti s fotografiami zhotovenými počas veľkonočných sviatkov v prezidentskej rezidencii a jej parku neďaleko zámku Versailles.
Na záberoch je popri francúzskom prezidentovi Francoisovi Hollandovi jeho priateľka, herečka Julie Gayetová, herečkin otec, ako aj generálny tajomník prezidentského úradu Jean-Pierre Jouet s manželkou.
Trestné oznámenie pre porušenie súkromia podali vo veci všetky osoby figurujúce na fotografiách neidentifikovaných reportérov s výnimkou hlavy štátu, informovali francúzske médiá.
Súd v súlade so žiadosťou prokuratúry odsúdil aj šéfredaktorov oboch periodík a zaviazal ich uhradiť pokuty v symbolickej výške jedného eura.
Inkriminované fotografie zverejnil magazín Voici 10. apríla, o niekoľko dní neskôr sa zábery zo série objavili i na stránkach magazínu VSD.

Copyright © TASR 2015