30. 12. 2015

Silvester a Nový rok v RTVS ponúkne zábavu, filmové premiéry

Silvester a Nový rok v RTVS

 ponúkne zábavu, filmové premiéry


Silvestrovský špeciál Milujem Slovensko bude opäť plný prekvapení, diváci sa môžu tešiť na grilovanie kapitánov, netradičnú podobu obľúbenej disciplíny slepá mapa a prekvapenie v podobe hviezdy slovenskej hudobnej scény. V Adelinom tíme budú súťažiť Kristína Farkašová, Milan Ondrík a Otto Weiter, v tíme kapitána Dana Dangla sa predstavia Karin Haydu, Marek Majeský a Peter „Pinďo“ Lengyel. Premiérový silvestrovský špeciál a posledné vydanie šou v roku 2015 sa začína o 20:05.



Nový rok na Jednotke budeme vítať v špeciálnom silvestrovskom vydaní Nikto nie je dokonalý (31. 12. od 22:00), pozvanie moderátorov Juniora a Marcela prijali Igor Timko s kapelou No Name, Anka Šišková, Petr Jablonský, Sajfa a Ibrahim Maiga. Keďže počas celého roka v šou odznelo množstvo vtipných odpovedí, do silvestrovského vydania tvorcovia zaradili len tie najlepšie, z ktorých budú hostia vyberať najväčšiu Haluz roka 2015. Jej autor získa štedrú odmenu. Po polnoci sa zábava nekončí, Jednotka odvysiela galakoncert k 70. narodeninám Kamila Peteraja V slepých uličkách (1. 1. o 0:05).
Na Silvestra a Nový rok Jednotka do vysielania pripravila filmové lahôdky – francúzsky dobrodružný film s Alainom Delonom Čierny tulipán (31. 12. o 16:25) a dobrodružnú klasiku s Richardom Chamberlainom Gróf Monte Christo (1. 1. 2016 o 17:20). Nový rok na Jednotke sa bude niesť v znamení filmových premiér: o 20:25 to bude dráma s prvkami komédie Rukojemník s Milanom Lasicom a Libušou Šafránkovou. Rukojemník je príbeh o malom Petrovi, ktorý vyrastá v starostlivosti starých rodičov, pretože jeho rodičia emigrovali a úrady im syna z komunistického Československa odmietajú vydať. Film bol ocenený štyrmi Českými levmi, jednu z cien za herecký výkon získal Milan Lasica. O 22:05 Jednotka odvysiela film režisérky Alice Nellis Anjeli, ktorý je na prvý pohľad vážnym príbehom, okoreneným vtipnými a sarkastickými poznámkami štyroch strážnych anjelov, ktorí sa snažia zmeniť osud svojich chránencov. V hlavných úlohách sa predstavia Marián Labuda st., Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský či Bolek Polívka.

Silvester a Nový rok na Dvojke



Dvojka si pre divákov pripravila filmový Silvester so slovenskou i svetovou filmovou klasikou. Popoludní o 16:35 odvysiela jednu z najlepších televíznych komédií Jožko Púčik a jeho kariéra s hviezdnym hereckým obsadením – vo filme excelujú Milan Lasica, Július Satinský, Zora Kolínska, Kamila Magálová, František Dibarbora, Martin Huba či Stano Dančiak.
O 19:50 to bude komédia Niekto to rád horúce s Marilyn Monroe, Tonym Curtisom a Jackom Lemmonom. Milovníkov britskej komediálnej skupiny Monty Python určite poteší premiéra komédie Dobrodružstvá baróna Prášila (31. 12. o 21:50) režiséra Terryho Gilliama, v hlavných úlohách sa predstavia John Neville či Eric Idle. Na Nový rok hneď po polnoci sa diváci môžu tešiť na kultovú československú komédiu Barón Prášil s Milošom Kopeckým.
Na Nový rok o 11:15 Dvojka prinesie priamy prenos zo 75. novoročného koncertu Viedenských filharmonikov. RTVS ho tradične vysiela spoločne s ďalšími členskými krajinami Európskej vysielacej únie a patrí k najsledovanejším európskym koncertom klasickej hudby - každoročne si ho pozrie viac ako 20 miliónov divákov. Novoročný večer ponúkne premiéry koprodukčných dokumentov RTVS Biele objatie režiséra Branislava Molnára (20:10) a zatiaľ posledný film Pavla Barabáša Suri (21:05). Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke divákov zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri.