1. 1. 2016

Zomrela Natalie Cole

Zomrela Natalie Cole

Vo veku 65 rokov zomrela vo štvrtok večer americká speváčka Natalie Cole, ktorá bola dcérou a pokračovateľkou v diele slávneho jazzového hudobníka Nat King Cola. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na oznámenie rodiny zosnulej.
Svetoznáma spevácka hviezda skonala v losangelskom zdravotnom stredisku Cedars-Sinai, kde podľahla dlhodobým zdravotným ťažkostiam, súvisiacim s niekdajšou drogovou závislosťou a hepatitídou.
Natalie Cole, ktorá bola mnohonásobnou držiteľkou ocenenia Grammy, spievala v mnohých populárnych štýloch vrátane R&B alebo jazzu. V úvode kariéry sa inšpirovala svojím otcom, s ktorým prvýkrát vystupovala už ako 11-ročná.
Nat King Cole, ktorý bol jazzovým spevákom, klaviristom a organistom, zomrel na rakovinu pľúc v roku 1965, keď mala Natalie 15 rokov. Napriek tomu si s ním opätovne zaspievala vo virtuálnom duete v skladbe Unforgettable zaradenej do albumu Unforgettable... With Love z roku 1991. Natalie Cole získala za tento album, z ktorého sa predalo približne 14 miliónov kópií, celkovo šesť ocenení Grammy.

Copyright © TASR 2016