22. 5. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Zakladateľ amerického magazínu Playboy Hugh Hefner vypovedal v súvislosti s obvinením zo sexuálneho zneužívania istej Judy Huth, ktorému čelí herec Bill Cosby. Informovala o tom právnička Gloria Allred, ktorá zastupuje žalobkyňu. Podľa informácií, ktoré poskytla magazínu People, výpoveď nakrúcali na video v jeho rezidencii v Kalifornii. Detaily o nej však nezverejnila, pretože je pod právnou ochranou. Hovorca za Playboy ani Cosbyho právnici sa k situácii zatiaľ nevyjadrili.
Judy Huth bola prvá žena, ktorá podala na 78-ročného Cosbyho žalobu za sexuálne zneužitie. Herec ju vraj obťažoval v spomínanom Hefnerovom sídle známom aj ako Playboy Mansion, v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra ho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Rodáka z Philadelphie obvinilo zo sexuálneho obťažovania celkovo viac ako 50 žien, pričom s niektorými z nich sa súdi pre urážku na cti. Herec tiež čelí obžalobe v prípade údajného sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004.
Hefner sám momentálne čelí obvineniu z konšpirácie od istej Chloe Goins, ktorá tiež podala na Cosbyho žalobu pre sexuálne napadnutie. To sa podobne ako u Huth malo odohrať v Playboy Mansion. Žena tvrdí, že rodák z Chicaga nesie zodpovednosť za spomínané údajné napadnutie, pretože vedel alebo mal vedieť o tom, že herec mal niekoľko rokov sklony k nadrogovaniu mladých žien so zámerom mať s nimi sex. K spomínanému incidentu malo dôjsť na párty 9. augusta 2008, keď mala Goins 17 rokov. Komik jej mal do pitia hodiť sedatíva a následne ju zneužiť.
Hugh Marston Hefner založil spomínaný magazín Playboy v roku 1953 v Chicagu. Na obálke prvého vydania, ktoré sa dostalo do predaja v decembri 1953, bola herečka Marilyn Monroe. Pre magazín neskôr pózovali aj Kim Basinger, Drew Barrymore, La Toya Jackson, Nancy Sinatra, Samantha Fox či Carnie Wilson. Svoje príspevky na jeho stránkach v minulosti zverejnili napríklad autori ako Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Chuck Palahniuk alebo Haruki Murakami. Hefner je okrem toho aj politickým aktivistom a filantropom.

Škótsky herec Ewan McGregor si zahrá v tretej sezóne seriálu Fargo (2014). Štyridsaťpäťročný rodák zo škótskeho Perthu sa v projekte predstaví v dvojúlohe, pričom stvárni hlavné postavy, súrodencov Emmita a Raya Stussyovcov. Prvý menovaný je príťažlivý, úspešný a rodinne založený realitný magnát. Jeho o trochu mladší brat je skôr jeho opakom. Ray je tučný, plešivie a pracuje ako kurátor, pričom za svoje nešťastie viní Emmita.
Tretia séria seriálu sa na televízne obrazovky dostane v roku 2017. O scenár sa opäť postará Noah Hawley. Fargo je inšpirovaný rovnomennou snímkou bratov Coenovcov z roku 1996. V desaťdielnej prvej sezóne účinkovali Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Joey King či Keith Carradine. V rovnako dlhej druhej sezóne si zase zahrali Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Patrick Wilson, Ted Danson, Nick Offerman, Brad Garrett, Kieran Culkin, Bokeem Woodbine, Jeffrey Donovan alebo Angus Sampson.
Ewan McGregor sa počas kariéry objavil vo vyše 60 filmoch a seriáloch a stvárnil niekoľko nezabudnuteľných postáv. V dráme Trainspotting (1996) si zahral narkomana Marka Rentona, na konte má tiež rolu Obi-Wana Kenobiho z trilógie Star Wars (1999, 2002, 2005), stvárnil básnika Christiana vo filmovom muzikáli Moulin Rouge (2001) a tiež Edwarda Blooma vo Veľkej rybe (2003) režiséra Tima Burtona. Získal napríklad dve European Film Awards, jednu Satellite Award, dve nominácie na Zlatý glóbus a tri na Screen Actors Guild Award. Vlani sa objavil napríklad v snímke Charlie Mortdecai (2015).


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.