27. 5. 2016

Zomrela Angela Paton

Zomrela Angela Paton

Vo veku 86 rokov skonala vo štvrtok americká herečka Angela Paton, známa najmä z komédie Neuveriteľný deň (1993), v ktorej si zahrala s Billom Murraym či Andie MacDowell. Jej synovec George Woolf oznámil, že naposledy vydýchla v nemocnici v Oaklande, kde bola hospitalizovaná po nedávnom infarkte.
Angela Paton sa narodila 11. januára 1930 v New Yorku a má za sebou dlhú hereckú kariéru, počas ktorej pôsobila predovšetkým v San Franciscu. Je jednou zo zakladajúcich členov divadla v kalifornskom meste Berkeley. Na konte má viac 91 filmových a televíznych úloh. Vo väčšine snímok si však zahrala až po päťdesiatke. Okrem spomínanej komédie Neuveriteľný deň je známa aj vďaka snímkam Totálne okno (1994), Lolita (1997) či Prci, prci, prcičky 3 (2003). Naposledy sa predstavila v divadelnom predstavení Harvey na Broadwayi.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.