29. 11. 2017

MEDIA NEWS



MEDIA NEWS




Spoločnosť YouTube vyšetruje zvláštne výsledky vyhľadávania, ktoré sa zjavovali cez víkend jej používateľom v rámci automatického dokončovania hľadaných výrazov. Viacero používateľov služby sa totiž sťažovalo, že výsledky, ktoré automatické dokončovanie navrhovalo, boli veľmi neobvyklé. Pri zadaní kombinácie slov "ako mať" do okna určeného na vyhľadávanie znel napríklad prvý návrh "ako mať sex s vašimi deťmi" a ďalší bol "ako mať sex v škole".

"Boli sme upozornení na tieto extrémne znepokojivé výsledky automatického dokončovania a hneď nato sme ich odstránili najrýchlejšie, ako to bolo možné," uvádza sa v utorňajšom vyhlásení YouTube. "Snažíme sa zistiť, čo za tým bolo," dodáva spoločnosť.

Podľa britskej BBC je možné, že šlo o hackerský útok, ktorého cieľom mohlo byť poškodenie spoločnosti.



©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 
                                                                                                                                                                                                                                                        



Napätý vzťah medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a spravodajskou televíziou CNN nabral v utorok nové rozmery. Televízia odmietla účasť na tradičnom vianočnom večierku Bieleho domu pre médiá. Ten odkázal, že od CNN konečne prišla dobrá správa.
      Spravodajská televízia sa v reakcii na opakované obvinenia prezidenta voči nej rozhodla bojkotovať vianočný večierok, ktorý sa uskutoční tento piatok. Tramp viackrát uviedol, že správy CÍN sú nepravdivé, neúprimné a hanbou spravodajstva. Posledná slovná prestrelka sa začala uplynulý víkend a pokračuje.
      "Z dôvodu prezidentových opakovaných útokov na slobodu tlače a CNN si myslíme, že nie je vhodné s ním oslavovať. Nepôjdeme tam ako pozvaný hosť. Pre prípad potreby tam len vyšleme spravodajský štáb," citoval nemenovaného hovorcu CNN spravodajský portál Politici. Rozhodnutie CNN potvrdila aj televízia Fox Nes.
      Biely dom na tento krok reagoval prostredníctvom hovorkyne Sarah Sandersovej. "Vianoce prišli predčasne. Konečne dobrá správa od CNN,“ napísala Sandersová na svojom twitterovom účte.
      Médiá pripomenuli, že každoročný vianočný večierok v Bielom dome býval vždy príležitosťou na neformálnejšie zoznámenie sa novinárov s tými, o ktorých píšu. 
      "Vzťah medzi Trumpom a CNN už prekysol natoľko, že ani v záujme zdieľania sviatočnej nálady už nie je možné aspoň na chvíľu zabudnúť na vzájomné rozpory," napísal denník USA Today a dodal, že Trump uráža CNN už roky. 
      Noviny pripomenuli, že toto nie je po prvý raz, keď napätý vzťah Trumpa s médiami ovplyvnil tradičnú spoločenskú udalosť. V apríli sa prezident nezúčastnil na slávnostnej večeri Bieleho domu pre novinárov. Krátko predtým označil tlač za "nepriateľa amerického ľudu".


Copyright © TASR 2017