1. 12. 2017

New York Film Critics Circle Awards



New York Film Critics Circle 
Awards

Najlepším filmom roka 2017 je podľa Združenia newyorských filmových kritičiek a kritikov (NYFCC) komédia Lady Bird režisérky a scenáristky Grety Gerwig. Za réžiu pritom ocenili tvorcu drámy The Florida Project Seana Bakera a v kategórii Najlepší scenár zvíťazil Paul Thomas Anderson s drámou Niť z prízrakov.
V hereckých kategóriách ocenila kritika z New Yorku Saoirse Ronan (Lady Bird) a Timothéeho Chalameta (Call Me By Your Name) za hlavné roly a Tiffany Haddish (Girls Trip) a Willema Dafoea (The Florida Project) za vedľajšie úlohy.
Najlepším dokumentom sa stala snímka Visages, villages, najlepším zahraničným titulom je 120 tepov za minútu, najlepším animovaným filmom Coco a v kategórii najlepší prvý film ocenili snímku Uteč.
Organizáciu, ktorá vznikla v roku 1935, tvoria kritici a kritičky z denníkov, týždenníkov, časopisov a tiež vybraných internetových médií.

Prehľad víťazov a víťaziek cien Združenia newyorských filmových kritikov (NYFCC):

Najlepší film: Lady Bird
Najlepšia réžia: Sean Baker, The Florida Project
Najlepší scenár: Paul Thomas Anderson, Niť z prízrakov
Najlepšia herečka: Saoirse Ronan, Lady Bird
Najlepší herec: Timothée Chalamet, Call Me By Your Name
Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe: Tiffany Haddish, Girls Trip
Najlepší herec vo vedľajšej úlohe: Willem Dafoe, The Florida Project
Najlepšia kamera: Rachel Morrison, Mudbound
Najlepší animovaný film: Coco
Najlepší dokument: Visages, villages
Najlepší zahraničný film: 120 tepov za minútu
Najlepší prvý film: Uteč


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.