25. 1. 2018

TASR NEWS

TASR NEWS

Tlačová agentúra Slovenskej republiky bude pokrývať druhé kolo prezidentských volieb v Českej republike, ktoré sa uskutoční v piatok 26. januára a v sobotu 27. januára. Práve týmto voľbám bude venovaná i téma TASR, ktorá sa začne už vo štvrtok.
Okrem reakcie analytika na poslednú predvolebnú diskusiu Miloša Zemana a Jiřího Drahoša zmapuje TASR predvolebnú i povolebnú atmosféru nielen v Prahe, ale aj v iných českých mestách, prinesie rýchle prvé prieskumy i výsledky z Českého štatistického úradu (ČSÚ), osloví k nim českých a slovenských analytikov a voličov a prinesie profily kandidátov i víťaza.
Osobitní spravodajcovia TASR Zuzana Ďuricová a Martin Paulík v Prahe budú bezprostredne informovať o aktuálnom dianí v pražských volebných miestnostiach a zachytia volebnú atmosféru v štáboch oboch prezidentských kandidátov. Ďalší redaktori TASR budú monitorovať situáciu vo viacerých českých volebných okrskoch mimo hlavného mesta.
TASR v rámci témy prinesie i reakcie popredných českých a slovenských politikov, ktorí zhodnotia výsledky volieb a potenciálnu spoluprácu s novým najvyšším predstaviteľom ČR.
Okrem textového spravodajstva ponúkne TASR i zvukové záznamy. Ďalšie multimediálne produkty poskytne fotograf TASR Marko Erd.