17. 1. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Mediálny magnát, miliardár a populárny moderátor Jaromír Soukup v relácii MOJE SPRÁVY na TV Barrandov zoznámil verejnosť so svojím zásadným rozhodnutím. Teraz je všetko jasné: Jaromír Soukup chce zmeniť Česko a naplno vstupuje do politiky. Založil kvôli tomu nové politické hnutie, dostalo názov LIST Jaromíra Soukupa.
"Rozhodol som sa, že chcem aktívne vstúpiť do diania. Bez výhovoriek a prázdnych rečí. Dovoľte mi preto oznámiť vám, že dnešným dňom zakladám politické hnutie LIST Jaromírom Soukupa, ktorého cieľom je brániť českej národnej záujmy pred skorumpovanými politiky a oligarchu. LIST Jaromíra Soukupa je nové politické hnutie, ktoré sa bude uchádzať o záujem voličov. Nedávam si nesplniteľné ciele, ale každý rok uvediem zoznam konkrétnych vecí, ktoré je potrebné zmeniť, "uviedol podnikateľ a zároveň predniesol prvý programový bod.
"Poďme presadiť trestnú zodpovednosť politikov za to, že nám zdražujú život. Za nedostatok bytov, za drahé energie, za predražené účty za mobilný internet a telefón, za to, že štát vypláca miliardy solárnym barónom alebo oligarchom za veci, ktoré by mal robiť sám . Za to všetko môžu vždy konkrétni ľudia a politici. V tomto neexistuje 'oni'. Poďme týchto ľudí, už sa opakujú na náš účet, postaviť pred súd. Rovnako ako ty, ktorí tento hyenismus umožňujú, "povedal Soukup.
Ďalšie podrobnosti, ako sa zapojiť do aktivít hnutia a čo konkrétne bude jeho cieľom, bude oznámené v nasledujúcich dňoch v rámci relácií moderovaných Jaromírom Soukupom na TV Barrandov.

Zdroj: Tyden.cz

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zatkol počas návštevy USA prominentnú moderátorku iránskej štátnej televízie. Jej syn uviedol, že ju držia vo väzbe zrejme ako svedkyňu.
Marzieh Hashemi zadržali v St. Louis, keď nakrúcala dokument po tom, ako navštívila príbuzných v oblasti New Orleans. Podľa jej syna ju následne previezli do Washingtonu. Zástupcovia FBI sa k prípadu zatiaľ nevyjadrili.
Žena sa narodila ako Melanie Franklin v New Orleans a pre televíziu pracuje už 25 rokov. Žije v Teheráne a približne raz za rok príde do USA navštíviť rodinu, čo zvyčajne spojí aj s nakrúcaním nejakého dokumentu v krajine. Syn tiež povedal, že ho spolu so súrodencami vyzvali, aby sa dostavili pred veľkú porotu. Dodal, že jeho matka nespáchala žiadny zločin a ani nikoho takého nepozná. Objasnil, že ju zatkli, keď chcela zo St. Louis odletieť do Denveru.
Zadržaná je americká občianka. Vydala sa za muža, ktorého stretla počas štúdia žurnalistiky a z ich manželstva pochádzajú dvaja synovia a dcéra. Jej manžel už zomrel. V roku 1982 ako 22-ročná konvertovala na islam.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.