14. 1. 2019

Spolupráca ZMOS a TASR pokračuje

Spolupráca ZMOS a TASR pokračuje




Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pokračuje v spolupráci s verejnoprávnou Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR). Po bilancii ročnej spolupráce je na oboch stranách všeobecná zhoda. Novinkou je servis v maďarskom jazyku.
Mestá a obce mali možnosť v uplynulom roku využívať aktuálny agentúrny servis na nekomerčné účely. Okrem toho získali vďaka špeciálnej internetovej aplikácii priestor na propagáciu svojich aktivít.
„Vlani sme si zadefinovali základný rámec v spolupráci, ktorý sa ukázal ako mimoriadne prínosný. Mestá a obce majú k dispozícii výrazný priestor na prístup k informáciám a rovnako aj na proaktívnu publicitu,“ uviedol predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora. „V dobrých veciach treba pokračovať. Služby, ktoré sme vlani ponúkli starostom a primátorom, boli využívané, a preto budú našim kolegyniam a kolegom k dispozícii aj v nasledujúcom období,“ dodal.
Generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala hodnotí doterajší priebeh spolupráce ako konštruktívny. „ZMOS je pre nás mimoriadne konštruktívny a iniciatívny partner. Teší nás, že mestá a obce sa obracajú s dôverou na TASR ako na kvalitný zdroj overených informácií. Vedia, že redaktori TASR sú všade tam, kde sa dejú veci. Obohatením našej spolupráce je, hlavne pre mestá a obce na juhu Slovenska, servis informácií v maďarskom jazyku. Pripravujeme pravidelný bulletin informácií pre samosprávu i TV reláciu,“ zhrnul.
Najvyšší predstavitelia oboch organizácií sa pri podpise zmluvy o spolupráci zhodli na tom, že objektívne, rýchle a kvalitné informácie ponúkajú benefity samosprávam, ich predstaviteľom a vďaka médiám aj obyvateľom miest a obcí. Preto sa sústredia na ďalšiu spoluprácu a hľadanie ďalších foriem jej rozširovania. 



Copyright © TASR 2018