9. 1. 2019

SITA má nového generálneho riaditeľa

SITA má nového 

generálneho riaditeľa

Novým generálnym riaditeľom SITA Slovenská tlačová agentúra, a. s. sa 1. januára 2019 stal Ing. Róbert Király. Na tejto pozícii nahradil Mgr. Ivana Sámela, ktorý viedol agentúru od roku 2012. Ing. Róbert Király je dlhoročne spätý s agentúrou SITA, a to vlastnícky aj pôsobením v jej predstavenstve a dozornej rade ako aj vo výkonnom manažmente na pozícii finančného riaditeľa. Mgr. Ivan Sámel ostáva členom predstavenstva spoločnosti a bude pôsobiť ako zástupca generálneho riaditeľa.
Zmena na poste generálneho riaditeľa nadväzuje na novodefinované strategické ciele firmy. Tie určujú na jednej strane posilnenie produktového zamerania na inštitucionálnych a biznis klientov a na druhej strane posilnenie značky webnoviny.sk ako samostatného média s výraznejšou vlastnou identitou.
Počínajúc 15. januárom sa mení organizačná štruktúra portálovej skupiny webnoviny.sk. Samuel Schlarmann sa bude naďalej zameriavať na všestranné budovanie návštevnosti, online performance marketing a digitálnu stratégiu. Mgr. Ivan Sámel prevezme riadenie spravodajstva a aktuálnej publicistiky na webnoviny.sk. Súčasný šéfredaktor agentúrneho spravodajstva Pavel Urban prevezme 15. januára 2019 riadenie produktovej skupiny odvetvových odborných portálov. Pozíciu šéfredaktora agentúrneho spravodajstva prevezme 15. januára 2019 Mgr. Zuzana Devera, ktorá sa po niekoľkoročnej prestávke do spoločnosti SITA vracia.