7. 1. 2019

Televízia Markíza uvedie dnes nový komediálny seriál Autoškola

Televízia Markíza uvedie dnes 

nový komediálny seriál Autoškola

Televízia Markíza uvedie v januári nový komediálny seriál Autoškola v réžii Tomáša Janča. Nový projekt prinesie na obrazovky príbeh rodiny, ktorá sa dáva nedobrovoľne dokopy, aby získala dedičstvo po dedkovi. Ten po svojej smrti zanechal celej rodine videosprávu, v ktorej prezradil pravdu o peniazoch, ktoré spolu s bratom vyhrali za komunizmu v Rakúsku. Vtedy ich kvôli režimu nemohli míňať, a tak ich zakopali. Na mieste, kde ich ukryli, však časom vyrástla väznica, a tak sa dedko s bratom k peniazom nikdy nedostali a navyše sa kvôli nim rozhádala celá rodina. Dedko sa však krátko pred smrťou rozhodol dať celému svojmu pokrvnému príbuzenstvu predsa len ešte šancu, aby získali dedičstvo do svojich rúk. Rodina sa následne dáva dokopy, a to aj napriek tomu, že si roky nevedeli prísť na meno, a vymýšľajú plán, ako sa k peniazom dostať. Po veľkých úvahách sa nakoniec rozhodnú kúpiť starú autoškolu susediacu s väznicou, a tak sa ich cesta za pokladom začína.
V seriáli sa predstavia Juraj Kemka, Ján Koleník, Marta Sládečková, Karol Čálik, Dominika Morávková-Zeleníková, Emil Horváth ml., Daniela Šencová, Jana Kvantiková, Peter Kadlečík, Ján Alžbetkin, Sväťo Malachovský, Charlott Kollárová, Danko Wolczko a Dominik Budinský.
Projekt vyvíjali zhruba rok a pol. Jeho tvorca, ktorý má na konte aj úspešný seriál Horná Dolná (2015), doň vkladá veľkú nádej. „Bol to taký môj sen, no v procese diania sa to zmenilo na nočnú moru,“ zavtipkoval počas dnešného stretnutia s médiami. „Uvidíme, ako to dopadne, záleží len na ľuďoch. Vyrobiť túto vec bolo však v porovnaní s Hornou Dolnou oveľa ťažšie,“ podotkol.
O úvodnú zvučku seriálu sa postarali S hudbou vesmírnou. „Tá pesnička vznikla veľmi rýchlo, vymysleli sme ju za naozaj krátky čas, takže sa tešíme, že tam je a ak sa bude páčiť, budeme sa tešiť ešte viac,“ poznamenala za S hudbou vesmírnou Dominika Morávková-Zeleníková.
Prvý diel Autoškoly Markíza uvedie 7. januára o 20:30. Seriál plánuje televízia následne vysielať v týždennej periodicite, vždy v pondelok večer. K dnešnému dňu má pripravených osem častí.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.