10. 1. 2019

Slovenskí novinári sa môžu uchádzať o Cenu Literárneho fondu za rok 2018

Slovenskí novinári sa môžu uchádzať o 

Cenu Literárneho fondu za rok 2018

Slovenskí novinári sa budú môcť uchádzať o Cenu Literárneho fondu (LF) za tvorivú činnosť počas roka 2018. Výbor sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu udelí výročné ocenenia za pozoruhodné spravodajské a publicistické dielo uverejnené v predchádzajúcom kalendárnom roku. TASR o tom informovala Eva Kenížová z LF.
Tvorca sa môže uchádzať o cenu maximálne tromi samostatnými súťažnými príspevkami alebo jednou sériou s maximálne tromi príspevkami alebo jedným tematickým celkom, v kategórii novinárska fotografia maximálne tromi samostatnými fotografiami alebo sériou pozostávajúcou maximálne zo šiestich záberov, ktoré treba zdokumentovať, pokiaľ ide o tlač, príspevkami v tlačenej forme, ako boli publikované.
Tvorivá cena sa udeľuje v kategóriách publicistika – tlač, internetové médiá, rozhlas, televízia, spravodajstvo – tlač, internetové médiá, rozhlas, televízia a spravodajské agentúry a novinárska fotografia. Uchádzať o tvorivú cenu sa môžu jednotliví autori. Okrem nich môžu návrhy na ocenenie podávať katedry žurnalistiky a masmediálnej komunikácie, šéfredaktori aj členovia výboru sekcie.
Cena za novinársku tvorbu je honorovaná sumou vo výške 1000 eur. V každej kategórii udelí výbor sekcie spravidla dve prémie do výšky 500 eur. Držiteľ mimoriadnej ceny získa finančnú odmenu vo výške 750 eur.
Návrhy na cenu je potrebné poslať do 31. januára na adresu LF.

Copyright © TASR 2019