11. 3. 2019

RTVS pripravila predvolebné diskusie s prezidentskými kandidátmi

RTVS pripravila predvolebné diskusie s 

prezidentskými kandidátmi

Po odvysielaní štruktúrovaných rozhovorov s jednotlivými kandidátmi na prezidenta SR pripravila RTVS záverečné predvolebné diskusie. Naživo ich uvedie z volebného štúdia 11. až 13. marca o 20:15 na Jednotke, v Rádiu Slovensko, online na facebooku Správy RTVS a na webe rtvs.sk.

Moderátori budú s prezidentskými kandidátmi diskutovať na aktuálne témy. Svoje názory verejnosti priblíži 13 kandidátov, ktorí budú rozdelení do troch skupín. RTVS ich zoradila do diskusných skupín na základe prieskumov verejnej mienky, ktoré tri rôzne agentúry uskutočnili vo februári pre RTVS, TV Markíza a TA3. Od pondelka 11. marca do stredy 13. marca sa postupne predstavia kandidáti s najnižšími preferenciami až po najvyššie.

„Počas štruktúrovaných rozhovorov bol každý kandidát v štúdiu sám. Teraz môžu na seba počas živých diskusií vzájomne reagovať. RTVS venuje voľbe prezidenta Slovenskej republiky najväčší priestor a prináša najviac informácií zo všetkých médií, na základe ktorých sa môžu naši koncesionári lepšie rozhodnúť,“ konštatoval riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky Vahram Chuguryan.

Diskusie budú moderovať Marta Jančkárová a Juraj Jedinák. Každý kandidát bude mať vo vysielaní 16 minút. Rozhovory sa budú týkať vplyvu prezidenta SR na politiku a chod štátu, jeho spoluprácu s vládou a parlamentom, rozsahu a využívania jeho právomocí, ako aj možností a úloh prezidenta pri zvyšovaní dôvery verejnosti v štát a jeho inštitúcie. Rovnako budú môcť priblížiť svoje postoje k prioritám zahraničnej politiky Slovenska.

Záverečné predvolebné diskusie kandidátov v RTVS:

Pondelok 11. marec – Róbert Švec, Juraj Zábojník, Ivan Zuzula, Bohumila Tauchmannová

Utorok 12. marec – Milan Krajniak, František Mikloško, Eduard Chmelár, Martin Daňo

Streda 13. marec – Zuzana Čaputová, Maroš Šefčovič, Štefan Harabin, Marian Kotleba, Béla Bugár