7. 5. 2019

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Handlová bude po prvý raz samostatne vydávať periodickú tlač pod vlastnou značkou. Dvojtýždenník Handlovský hlas tak nahradí inzerciu, ktorú si mesto doposiaľ platilo v mesačníku Handlovské noviny. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
Prvé číslo Handlovského hlasu vyjde 15. mája. Mestské noviny budú vychádzať v náklade 6300 kusov s distribúciou do všetkých domácností v meste zdarma. "Cieľom samosprávy je tak, ako doposiaľ, poskytovať informácie z diania v meste, zo samosprávy mesta, organizácií zriadených mestom, poskytovať verejnoprospešné informácie z verejných inštitúcií a vytvoriť priestor pre vzájomnú občiansku informovanosť," uviedla Paulínyová.
Zásadnou zmenou je podľa nej periodicita a systém vydávania novín. "Handlovský hlas bude dvojtýždenník a každý obyvateľ mesta Handlová si ho nájde vo svojej poštovej schránke. Občania tak zadarmo a častejšie dostanú informačný servis samosprávy. Bez platenia budú môcť podať aj občiansku inzerciu a spoločenské oznamy," doplnila.
Samospráva korektne ukončila zmluvný vzťah s bratislavským vydavateľom mesačníka Handlovské noviny, kde inzerovala od roku 2004, k 30. aprílu tohto roka. Následne zabezpečila verejné obstarávanie na dodávateľa spracovania a tlače periodika. "Víťazom verejného obstarávania sa stala spoločnosť Triumf media a predmetom zmluvy je riadne, včas a s odbornou starostlivosťou a na svoje nebezpečenstvo poskytovať službu spojenú s prípravou tlačovej formy miestneho periodika, tlačiť periodikum v dohodnutom náklade podľa harmonogramu vydaní," spomenula ďalej hovorkyňa mesta.
Mesto uzavrelo so spoločnosťou zmluvný vzťah do konca roka 2019 na spolu 16 vydaní dvojtýždenníka, za čo zaplatí dovedna 13.056 eur. Dvojtýždenník Handlovský hlas bude vychádzať na ôsmich plnofarebných stranách na novinovom papieri vo formáte A3 a bude dostupný v elektronickej podobe na webovom sídle mesta.

Copyright © TASR 2019