19. 11. 2020

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS

 


Na mimoriadnom zasadnutí Rady Českej televízie v stredu oznámili rezignáciu jej predseda René Kühn a podpredseda Jaroslav Dědič. Ďalej sa tak vyhrotila situáciách po odvolaní dozornej komisie, ku
ktorému rada pristúpila minulý týždeň. Novinárske organizácie a senátne komisie pre médiá vyzvali radu k väčšej transparentnosti, podľa senátne komisia spôsob odvolanie dozornej komisie Rady ČT nebol v súlade so zákonom. Generálny riaditeľ ČT Petr Dvořák označil situáciu za znepokojivú.

Bývalý radný Brna-stred S.Bartík sa ospravedlní prezidentovi M.Zemanovi, o ktorom v roku 2017 na Facebooku tvrdil, že má rakovinu. Podľa neprávoplatného rozsudku sa má ospravedlniť a zaplatiť 250.000 CZK. Bartík pošle na účet Klokankov 50.000. Je to 1% z 5 miliónov, ktoré žiada Zeman.


Vydavateľstvu Mladá fronta, ktoré je v insolvencii, hrozí zastavenie prevádzky. Povedala to insolvenčná správkyňa Petra Hýskov. Tá navrhovala predaj vydavateľstva v elektronickej aukcii. Z insolvenčného registra ale vyplýva, že krajský súd neudelí výnimku nutnú k tomu, aby sa aukcie uskutočnila.
Súd ani v najbližšej dobe nezvolá kvôli epidemickej situácii schôdzi veriteľov.
Súhlas k aukcii nedala ani firma CPI, ktorej Mladá fronta dlhuje. Majiteľom je F.Savov žijúci v Londýne a je obvinený v kauze daňových podvodov.



Zdroj: ČT TXT