18. 11. 2020

TASR NEWS

 TASR NEWS



Tipy, ako stráviť zimnú dovolenku, aj informácie o turisticky zaujímavých miestach a regiónoch ponúkne Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) vo svojom novom seriáli ZIMA2020. Správy s takýmto označením začnú vychádzať od 19. novembra v domácom a easy servise.
„Po úspešnom letnom seriáli, v rámci ktorého sme priniesli množstvo zaujímavých informácií o známych aj menej známych turistických miestach na Slovensku, sme sa rozhodli pre podobný seriál so zimnou tematikou. Aj teraz sa pozrieme do slovenských regiónov, prinesieme tipy na zimné atrakcie, turistické miesta, zaujímavosti, ktoré ponúka slovenská príroda a jednotlivé regióny. Situáciu komplikuje pandémia, preto sa pozrieme aj na to, ako ovplyvnila zimnú sezónu v cestovnom ruchu na Slovensku,“ uviedla vedúca domácej redakcie TASR Viera Kulichová.
Podobne ako v letnej sezóne začne sa aj cyklus ZIMA2020 sériou približne 20 správ, ktoré pripraví redakcia dokumentačných databáz (RDD) a ktoré budú mapovať rámcovo jednotlivé slovenské regióny.
„Samozrejme, tentoraz bude členenie regiónov trochu odlišné než v lete, keďže budeme klásť dôraz na strediská zimných športov, ale aj na oblasti vhodné pre bežkárov a zimnú turistiku. Spomenieme tiež pamiatky, hrady a napríklad aj akvaparky – skrátka všetky zaujímavé miesta, kde možno tráviť príjemné chvíle počas zimných dní,“ povedal Márius Kopcsay, vedúci RDD.
Na túto prezentáciu jednotlivých oblastí Slovenska bude potom nadväzovať spravodajstvo z dielne domácej redakcie, ktoré priblíži jednotlivé konkrétne miesta – obce, mestá, zimné športové strediská a ďalšie pozoruhodnosti, ktoré by mohli zaujímať potenciálnych návštevníkov.
„Je nám jasné, že protipandemické opatrenia ovplyvňujú fungovanie služieb, športovísk či akvaparkov, o čom budeme priebežne informovať. Zároveň však seriál koncipujeme tak, aby mal dlhšiu a všeobecnejšiu platnosť, teda aby ponúkal inšpiráciu aj v časoch, keď sa bude náš život opäť vracať do normálnych koľají,“ dodal Kopcsay.

Copyright © TASR 2020