2. 3. 2021

Futbaloví fanúšikovia sa môžu aj v nasledujúcich rokoch tešiť na exkluzívne prenosy RTVS z Európskej ligy a novej Európskej konferenčnej ligy

 Futbaloví fanúšikovia sa môžu aj v nasledujúcich rokoch tešiť na exkluzívne prenosy RTVS z Európskej ligy a novej 

 


Európskej konferenčnej ligy


Európsky futbal bude mať vysielaní RTVS svoje miesto aj v nasledujúcich sezónach. Verejnoprávna televízia podpísala zmluvu s Európskou futbalovou úniou (UEFA), vďaka ktorej získala vysielacie práva na Európsku ligu a novú Európsku konferenčnú ligu pre sezóny 2021/2022, 2022/2023 a 2023/2024. Zápasy Európskej ligy vysiela RTVS aj v aktuálnej sezóne.

„Pri licenciách na medzinárodné podujatie sa snažíme nájsť predovšetkým prienik medzi atraktivitou podujatí a účinkovaním slovenských športovcov a športových tímov. Práve tieto dve súťaže prinášajú reálnu šancu aj pre účinkovanie našich zástupcov. Dostať na obrazovky takýto obsah je čoraz náročnejšie, náklady narástli v priebehu posledných rokov o stovky percent,“ vyjadril sa riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Záujem o licenciu na vysielanie európskych futbalových šampionátov bol medzi slovenskými vysielateľmi veľký. RTVS sa podarilo v silnej konkurencii uspieť a zabezpečiť si tak pri štvrtkovej Európskej lige aj novej Európskej konferenčnej liga flexibilné právo prvého výberu na tri nasledujúce sezóny. Vysielať môže takisto zostrihy ostatných zápasov a magazín dodávaný od štábov UEFA.

Ambíciou Európskej konferenčnej ligy, ako novej európskej klubovej súťaže, je pomôcť ukázať sa na medzinárodnej úrovni krajinám, ktorých kluby majú len nižšiu šancu presadiť sa vo vyšších dvoch európskych konfrontáciách – Lige majstrov a Európskej lige. Európska konferenčná liga dá príležitosť klubom zo všetkých 55 členských krajín UEFA, pričom víťaz si vybojuje účasť v nastávajúcom ročníku Európskej ligy.