5. 3. 2021

TASR obohacuje svoju o fotografie z dronu

TASR obohacuje svoju ponuku 
 

o fotografie z dronu


Tlačová agentúra SR (TASR) obohacuje svoju ponuku produktov pre odberateľov i verejnosť o fotografie a videá urobené s využitím dronu. V rámci testovacej prevádzky verejnoprávna agentúra zverejnila fotografie z výstavby novej križovatky diaľnic D1 a D4.
„Oceňujem iniciatívu i prácu vedúceho obrazovej redakcie TASR Michala Svítoka, ktorý s nápadom prišiel. Chceme byť inovatívna agentúra, a preto hľadáme nové spôsoby skvalitňovania našich služieb,“ povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala.
Obrázky z výšky bude agentúra využívať nielen pri mapovaní aktuálneho diania, ako sú veľké stavby či povodne, ale i pri tvorbe ilustračných záberov, ktoré zrejme ocenia hlavne weboví odberatelia. Agentúra pripravuje tematické cykly v rámci projektu Slovensko z výšky. Fotografie budú tiež obohatením archívu agentúry.
„Privítal som, že vedenie agentúry sa stotožnilo s mojím nápadom venovať sa záberom z dronu a oživiť tak obrazové spravodajstvo TASR. Budeme sa snažiť v rámci pravidiel využitia vzdušného priestoru prinášať odberateľom nové uhly pohľadov na tradičné i nové stavby, miesta či pamiatky a teším sa na všetky nové projekty, ktoré prinesieme,“ priblížil Svítok.
TASR prinesie fotografie a videá z dronu pre odberateľov v existujúcich predplatených balíkoch vo fotoservise a videoservise.

 

Copyright © TASR 2021