15. 6. 2021

TV Markíza chystá mimoriadne spravodajské pokrytie rozsudku Najvyššieho súdu

 TV Markíza chystá mimoriadne spravodajské 

pokrytie rozsudku Najvyššieho súdu

Televízia Markíza bude v utorok, 15. júna 2021, už od ranných hodín intenzívne spravodajsky pokrývať verejné zasadnutie Najvyššieho súdu, na ktorom sa má rozhodnúť, či v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej potvrdí odvolanie prokurátora a vráti prípad prvostupňovému súdu alebo odvolanie zamietne a potvrdí tak nevinu Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej.

 

„Priamo na Najvyššom súde budeme mať až štyroch redaktorov - Zuzanu Ferenčákovú, Adela Ghannama, Michala Hečka a online reportérku Katarínu Kiššovú, ktorí budú divákom a návštevníkom spravodajského portálu TVnoviny.sk prinášať aktuálne reportáže, živé vstupy a rozhovory s hosťami, ako aj politické reakcie,“ povedal Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

 

Téme sa bude už od 6:00 ráno v spravodajských blokoch venovať relácia Teleráno, nasledovať bude séria štyroch Mimoriadnych správ s moderátorkou Danicou Nejedlou, ktoré sú naplánované na 10:05, 12:20, 13:25 a 15:45.

 

O 14:00 na spravodajskom portáli TVnoviny.sk odštartuje živé vysielanie online relácie Na telo PLUS s moderátorom Michalom Kovačičom, ktoré bude taktiež špeciálne venované rozsudku Najvyššieho súdu o vražde Jána Kuciaka. Okomentujú ho jeho spolupracovníci Marek Vagovič a Zuzana Petková a exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

 

Téma bude dominovať aj vo vysielaní popoludňajších a večerných Televíznych novín o 17:00 a 19:00, ktoré sa jej budú venovať na rozšírenej ploche v reportážach, analýzach, či živých rozhovoroch s hosťami.