2. 7. 2021

Zomrel Vítězslav Vávra

Zomrel Vítězslav Vávra

Zpívající bubeník Vítězslav Vávra (67) byl idolem žen... | Ahaprozeny.cz
Vo veku 68 rokov zomrel český bubeník a spevák Vítězslav Vávra. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na jeho syna Filipa.

„Zomrel môj otec, Vítězslav Vávra. Mal nádor na pľúcach a jeho organizmus bol príliš slabý na boj s ním. Bard českej muziky, milovník života, patriot. Aj keď sa naše cesty pred rokmi rozišli, bude mi chýbať,“ napísal Vávrov syn na Instagrame.

Vávru, ktorý bol populárny najmä v 80. rokoch minulého storočia, preslávili okrem iného hity ako Citrónová holka, Holky z gymplu, Dívka Gloria, Dívka z heřmánkové návsi a ďalšie. Často ho označovali ako „spievajúceho bubeníka“. Vydal celkovo štyri LP a štyri CD.

Vávra tiež naspieval titulnú pieseň komédie Jak svět přichází o básníky (1982) a účinkoval vo viacerých televíznych zábavných reláciách. Pokúsil sa aj o vstup do politiky, keď v parlamentných voľbách v roku 2010 kandidoval za stranu Suverenita - blok Jany Bobošíkové, strana zdravého rozumu. Napísal knihu s názvom Jsem pamětník? (2007).

V rokoch 1984 - 1999 bol manželom speváčky Věry Špinarovej.
 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.