28. 10. 2021

TASR ponúka klientom nové produkty

TASR ponúka klientom nové produkty


Súhrnné spravodajstvo naprieč všetkými spravodajskými servismi trikrát denne a ranný kaleidoskop. To sú nové produkty, ktoré Tlačová agentúra SR (TASR) ponúka svojim klientom a verejnosti.
Súhrnné Správy TASR vychádzajú v domácom, ekonomickom a zahraničnom servise o 5.45, 11.45 a 17.45 h v pracovných dňoch a prinášajú stručný prehľad najdôležitejších informácií za predchádzajúce hodiny.
"Domnievame sa, že aktuálny spravodajský prehľad, v ktorom je na jednom mieste zhrnuté to najdôležitejšie z domova, ekonomiky, zahraničia a športu, pomôže rýchlo sa zorientovať v množstve správ nielen novinárom, ale aj širokej verejnosti," povedal šéfredaktor TASR Marián Kolár.
Verejnoprávna agentúra zaviedla v októbri aj ďalší produkt, ktorý má ambíciu zatraktívniť spravodajstvo a uľahčiť prácu profesionálom. Ranný Kaleidoskop pripravuje Redakcia dokumentačných databáz (RDD) a v jednej správe ponúka prehľad výročí osobností, udalostí a zaujímavostí dňa.
Vedúci redakcie RDD Márius Kopcsay sa domnieva, že ide o produkt, ktorý v servise chýbal, pretože predstavuje hybrid medzi bežným a stručným kalendárom a profilom resp. dokumentačným materiálom. "Výber udalostí a osobností možno prezentovať s istou mierou tvorivosti - glosovať, vybrať zaujímavé aspekty a súvislosti tak, aby klient získal stručný a dobre zapamätateľný prehľad podstatných informácií pre konkrétny dátum," doplnil Kopcsay.
Ranný Kaleidoskop vychádza v Easy servise TASR každý kalendárny deň o 6.00 h.



Zdroj: TASR