22. 1. 2022

Slovenská národná strana vyzýva Borisa Kollára, aby previedol akcie Fun Rádia a rádia Vlna na správcovskú spoločnosť, predal ich alebo odišiel z verejnej funkcie.

 Slovenská národná strana vyzýva Borisa Kollára, aby previedol akcie 

SNS - Slovenská národná strana

Fun Rádia a rádia Vlna na správcovskú spoločnosť, predal ich alebo odišiel z verejnej funkcie

 

Andrej Babiš, Silvio Berlusconi ako aj iní politici, ktorí vlastnia médiá počas svojho výkonu funkcie, nemohli vykonávať v predmetných spoločnostiach žiadne práva. Peniaze, ktoré poberá Boris Kollár, už dosiahli takmer 1 mil. eur od ministerstiev a podriadených organizácií. Len ním priamo menovaní ministri Krajniak a Doležal mu dali viac ako 350 000 eur. Andrej Babiš mal s podobným finančným tokom problémy s Európskou komisiou. Často peniaze určené na mediálnu kampaň pochádzajúc z jednotlivých ministerstiev sú z európskych zdrojov.

Boris Kollár riskuje, že nielen sám bude mať problémy možného trestnoprávneho rozsahu, ale i Slovensko môže vracať predmetné financie. Vyzývame preto Borisa Kollára, aby zvážil takéto poberanie finančných prostriedkov alebo opustil verejnú funkciu, ktorú zastáva. Nikde v Európe ani vo svete si vysoký štáty predstaviteľ nemôže dovoliť, že poberá priamo štátne peniaze od ministrov, ktorí sú z jeho strany, že riskuje takýto konflikt záujmov. No hlavne ohrozuje peniaze, ktoré sú určené všetkým obyvateľom Slovenskej republiky.