11. 4. 2022

Tanečný ošiaľ pokračuje, veľkolepá šou Let's Dance opäť prekonávala rekordy

Tanečný ošiaľ pokračuje, veľkolepá šou 

 



Let's Dance opäť prekonávala rekordy

Druhým najsledovanejším nedeľným programom sa stala politická tolkšou Na telo s hosťami Robertom Ficom a Borisom Kollárom, ktorá taktiež pokorila niekoľkoročné rekordy.


Obľúbená tanečná šou Let's Dance si v nedeľu 10. apríla 2022 opäť doslova podmanila divákov televízie Markíza a prekonala ďalšie rekordy. Šiesty priamy prenos sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal celkovo najsledovanejším programom uplynulého víkendu v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Celosvetovo úspešný formát plný najžiarivejších hviezd, noblesy a silných emócií dosiahol v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 doposiaľ najvyšší rating 9,3 % a vysoko nadpriemerný trhový podiel 28,4 %. Veľkolepá tanečná šou obzvlášť zaujala cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania Let's Dance zabezpečili trhový podiel až 56,0 %.

Strhujúce výkony atraktívnej zostavy tanečných párov, zložených zo známych osobností a profesionálnych tanečníc a tanečníkov, si vychutnalo doposiaľ rekordných 616-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania šou zasiahla dokonca až 1 044 000 divákov (AvRch v CS 12+).

V tejto univerzálnej cieľovej skupine šou Let's Dance prvý raz v rámci aktuálnej sezóny pokorila hranicu 600-tisíc divákov a stala sa absolútne najsledovanejším programom celého uplynulého týždňa. Piatou dvojicou, ktorá musela súťaž opustiť, sa na základe bodovania poroty a diváckeho SMS hlasovania stali herečka Diana Mórová a jej tanečný partner Marek Bureš.

Druhým najsledovanejším programom nedele sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala politická tolkšou Na telo, do ktorej po viac než troch rokoch prijal pozvanie predseda strany Smer-SD Robert Fico. V diskusnom dueli sa stretol s predsedom parlamentu a lídrom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom. V cieľovej skupine 12-54 si včerajšie Na telo pripísalo excelentný rating 8,4 % a tretí najvyšší trhový podiel 31,8 % od obnovenia relácie na jeseň 2018.

Zaujímavú debatu o aktuálne najhorúcejších témach, medzi ktoré patrí prebiehajúca vojna na Ukrajine a neutíchajúce zdražovanie, si nenechalo ujsť až 569-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom zasiahla až 785-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Zároveň išlo o tretie najsledovanejšie vydanie v novodobej ére relácie pod moderátorským vedením Michala Kovačiča.

Trojicu divácky najúspešnejších nedeľných programov uzatvára v cieľovej skupine 12-54 hlavná spravodajská relácia Televízne noviny, ktorá dosiahla výborný rating 7,8 % a trhový podiel 21,3 %. Sumár spravodajských aktualít z domova i zo sveta si na Markíze pozrelo 480-tisíc divákov a v čase vysielania mal dosah až na 805-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA