25. 8. 2022

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Finnish prime minister apologizes for photo of topless women from official  residence | News | westernstandard.news


Fínska premiérka Sanna Marin sa ospravedlnila za fotografiu, na ktorej sa dve polonahé ženy bozkávajú v jej oficiálnom letnom sídle. Predsedníčka fínskej vlády potvrdila, že fotografia vznikla v kúpeľni v sídle Kesäranta po hudobnom festivale začiatkom júla. „Podľa môjho názoru táto fotografia nie je vhodná, za to sa ospravedlňujem. Fotografia nemala vzniknúť,“ povedala podľa fínskeho vysielateľa YLE Marin.
Samotná Marin na fotke nie je. Sú na nej dve ženy, ktoré majú prsia zakryté nápisom „Fínsko“. Jedna z nich, influencerka na sociálnych médiách, údajne fotografiu zverejnila a po tom, ako o nej začali informovať médiá, ju odstránila.
Premiérka uviedla, že pofestivalové stretnutie bola súkromná párty a bezpečnostné služby, ktoré sledujú sídlo v severnej časti Helsínk, mali k dispozícii mená všetkých hostí. „Používali sme zariadenia so saunou a oblasť záhrady, netrávili sme čas vo vnútri Kesäranty, hoci sa používali hosťovské toalety v prízemí,“ povedala Marin.


❗❗ Upozorňujeme na podvodné konanie na webovej stránke ❌https:// americansilverdollars.com❌. Táto aktivita nie je v našej réžii a... -  blonline.sk 

Podvodná platforma americansilverdollars.com zneužila meno Národnej banky Slovenska (NBS) a guvernéra Petra Kažimíra. Centrálna banka vyzýva na ostražitosť a zvažuje právne kroky. Platforma ponúka možnosti zárobku a zisku. Reklama nabáda slovenských spotrebiteľov k investovaniu a sľubuje vysoké výnosy. Národná banka Slovenska upozorňuje, že ide o klamlivú reklamu.
Po kliknutí na odkaz americansilverdollars.com sa spotrebiteľovi ukáže napodobenina stránky NBS s nabádaním na investície prostredníctvom NBS Invest. Investíciu na danej stránke „podporuje“ aj guvernér Národnej banky Slovenska, čo je však tiež podvrh a ide o zneužite jeho mena.
Slovenská centrálna banka podľa jej vyjadrení nikdy nekontaktuje ľudí s ponukou investovania, úverov, pôžičiek alebo iných služieb a už vôbec nie prostredníctvom emailov, sociálnych sietí alebo aplikácií. „Podobné aktivity sú v poslednom čase výrazne rozšírené,“ upozornila banka. NBS odporúča vyhľadať si vždy informácie o firme dopredu, napríklad na webovej stránke subjekty.nbs.sk a overiť si, či na subjekt dohliada Národná banka Slovenska alebo iný zahraničný dohliadací orgán a či môže podnikať v danej oblasti na Slovensku.

 
 

©2022 Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.