12. 8. 2022

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


HNonline.sk - Ruské úrady vykonali raziu v byte novinárky Ovsiannikovovej 

Moskovský súd vo štvrtok nariadil domáce väzenie novinárke Marine Ovsiannikovovej, ktorá protestovala proti ruskej invázii na Ukrajinu, a je preto stíhaná za poškodzovanie dobrého mena ruskej armády. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.
V domácom väzení má byť Ovsiannikovová predbežne do 9. októbra. V prípade usvedčenia z trestného činu, za ktorý ju stíhajú, by táto 44-ročná matka dvoch detí mohla skončiť vo väzení až na desať rokov.
Ovsiannikovovú zadržali ruské orgány v stredu a začali proti nej trestné stíhanie. Polícia predtým vykonala raziu v jej byte. Podľa jej právnika môžu tieto kroky súvisieť s nedávnym Ovsiannikovovej protestom v centre Moskvy, keď držala plagát s textom: "Putin je vrah, jeho vojaci fašisti".
Ovsiannikovová v marci ešte ako zamestnankyňa ruskej štátnej televízie v živom vysielaní ukázala protestný plagát proti vojne Ruska na Ukrajine. Jej nápis znel: "Zastavte vojnu. Neverte propagande. Tu vám klamú." Po tejto udalosti žila krátky čas v zahraničí a pracovala ako reportérka pre nemecký denník Die Welt.


🇬🇧 Shortlisted cities for Eurovision 2023 to be revealed on August 12? -  That Eurovision Site 

Sedem britských miest postúpilo do užšieho výberu voľby, z ktorej vzíde hostiteľ pesničkovej súťaže Eurovízie v roku 2023. Sú to Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle a Sheffield.
Zoznam zverejnila v piatok rozhlasová stanica BBC Radio 2, ktorú cituje tlačová agentúra DPA.
Hoci na tohtoročnej súťaži v talianskom Turíne zvíťazila ukrajinská skupina Kalush Orchestra, Európska vysielacia únia (EBU), ktorá každoročne organizuje toto podujatie, rozhodla, že súťaž sa na Ukrajine postihnutej vojnou konať nemôže.
Británia dostala šancu hostiť 67. ročník Eurovízie už po deviaty raz - viackrát než akákoľvek iná krajina -, keďže britský spevák Sam Ryder skončil v Turíne na druhom mieste.
Verejnoprávna spoločnosť BBC, ktorá Eurovíziu vysiela v Británii, a EBU zostavili užší výber kandidátskych miest na základe ich "sôsobilosti a schopností. ako aj skúseností organizovať podujatia takéhoto rozsahu a zložitosti", píše DPA.
Víťaz bude potrebovať veľký priestor na podujatie, vhodné ubytovanie a medzinárodné dopravné spojenie pre súťažiace krajiny a ich delegácie. Hostiteľské mesto by malo byť známe na jeseň.
Ukrajina sa automaticky kvalifikuje do veľkého finále súťaže spolu s takzvanou veľkou päťkou - Britániou, Francúzskom, Nemeckom, Talianskom a Španielskom, ktoré majú vďaka svojim finančným príspevkom na toto podujatie "voľnú vstupenku".

 

Copyright  © TASR 2022

 


Why are FC Barcelona selling Barca studios? Huge debt and The Erling  Haaland situation.1.73b

Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona pristúpil k predaju ďalšieho podielu svojho produkčného centra za 100 miliónov eur, aby vylepšil svoju ekonomickú situáciu a mohol podniknúť kroky na zaregistrovanie letných posíl. Katalánci štvrtinový balík akcií Barca Studios predali za rovnakú sumu spoločnosti Socios.com, teraz získali deväťmiestnu čiastku od spoločnosti Orpheus Media za 24,5 percenta akcií. Ešte predtým FC Barcelona predal 25-percentný televíznych práv na španielsku L Ligu na nasledujúcich 25 rokov za 667 miliónov eur.
Najnovšia dohoda by klubu mala zaistiť, že v sobotňajšej ouvertúre La Ligy doma proti Rayu Vallecanu bude mať tréner Xavi Hernández k dispozícii všetky letné akvizície vrátane poľského topkanoniera Roberta Lewandowského, krídelníka Raphinhu či obrancu Julesa Koundého. Klub tiež pracuje na ďalšom vylepšení finančnej situácie a je pripravený predať Samuela Umtitiho a Martin Braithwaita, ale aj holandského stredopoliara Frenkieho de Jonga.
Uvedené transakcie sa nestretli s pochopením u všetkých a prezidenta Joana Laportu kritizujú za to, že zaťažuje klubovú budúcnosť, aby čo najskôr pre klub zabezpečil finančnú hotovosť. "Riziko je pod kontrolou," vyhlásil nedávno Laporta, ktorý vlani prevzal klub s dlhmi vo výške 1,35 miliardy eur.

 ©2022 Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.