22. 2. 2023

Zmena na poste finančného riaditeľa TV Markíza a TV Nova

Zmena na poste finančného 
 
riaditeľa TV Markíza a TV Nova


S účinnosťou od 1. marca 2023 do tejto funkcie nastupuje Miloš Nitran, ktorý posledné dva roky zastával rovnaký post v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko.


Televízia Markíza na Slovensku a televízia Nova v Česku oznamujú zmenu na poste finančného riaditeľa oboch spoločností. S účinnosťou od 1. marca 2023 do tejto funkcie nastupuje Miloš Nitran, ktorý posledné dva roky zastával rovnaký post v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko.

Ako finančný riaditeľ bude Miloš Nitran zodpovedný za finančné riadenie spoločnosti, vrátane riadenia účtovníctva, plánovania, správy rozpočtu, riadenia cash flow a investičného rozhodovania. Jeho cieľom bude zabezpečiť finančnú stabilitu a úspešnosť organizácie. Ako člen top manažmentu bude spolupracovať na plánovaní a implementácii digitálnych projektov, ktoré môžu zlepšiť efektivitu a produktivitu organizácie.

„S nadšením sa stávam súčasťou televízií Markíza a Nova ako finančný riaditeľ. Teším sa na príležitosť pracovať s tímom talentovaných profesionálov a spolu s nimi viesť obe spoločnosti k úspešnému a dlhodobému rastu. Ako veľkú výzvu a príležitosť zároveň vnímam digitálnu transformáciu pre našu spoločnosť. Investície do digitálneho rozvoja nám umožnia zvýšiť efektivitu, zlepšiť služby divákom a posilniť našu konkurenčnú výhodu na trhu. Verím, že budem inšpirovať na zmenu aj ostatných – vlastným príkladom a skúsenosťami,” povedal Miloš Nitran na margo svojej kariérnej zmeny.

Miloš Nitran (38) vyštudoval Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici. Posledných pätnásť rokov pôsobil v spoločnosti Microsoft, za ten čas vystriedal množstvo pracovných rolí, a to tak v rámci českej a slovenskej pobočky, ako aj v regionálnych štruktúrach firmy. Je ženatý a má dvoch synov. Svoj voľný čas trávi s rodinou a priateľmi, rád objavuje nové miesta a športuje.

Funkciu finančnej riaditeľky TV Markíza a TV Nova na základe vlastného rozhodnutia opúšťa Marianna Trnavská, ktorej úspešné pôsobenie v najsledovanejšej slovenskej televízii sa začalo vo februári 2008, po jej návrate z pracovného pôsobenia v zahraničí. „Ťažko nájsť slová vďaky za príležitosti na kariérny rast a sebarealizáciu, ktorých sa mi v spoločnosti dostalo. Niekedy človek pocíti silnú potrebu zistiť, čo príde, keď sa niečo iné skončí, práve a najmä to ma viedlo k môjmu rozhodnutiu. Milošovi Nitranovi želám veľa úspechov v jeho novej pozícii a televíziám v skupine veľa dobrých nápadov, lojálnych divákov a televízii všeobecne ešte veľmi dlhú budúcnosť,“ povedala Marianna Trnavská.  

Počas pätnástich rokov pôsobenia v TV Markíza zastávala Marianna Trnavská viaceré funkcie a profesionálne vyrástla z analytickej pozície v rámci oddelenia financií, cez finančnú riaditeľku a konateľku produkčnej spoločnosti MediaPro Entertainment Slovakia, zástupkyňu finančného riaditeľa TV Markíza, až do súčasnej roly finančnej riaditeľky TV Markíza. Poslednú menovanú pozíciu zastávala od marca 2014 a od mája 2021 pribrala zodpovednosť za finančné riadenie českej TV Nova. Okrem toho niekoľko rokov viedla tím ľudských zdrojov a v rokoch 2014-2022 bola zároveň konateľkou spoločnosti. Veľkou mierou prispela k rozvoju Nadácie Markíza z pozície jej správkyne a predsedníčky správnej rady, pričinila sa o vznik projektov Hýbsa a Odpíšeme Ti.

 „Marianna počas svojej pôsobnosti významne prispela k rastúcim finančným výsledkom TV Markíza cez optimalizáciu procesov a nákladov, k zefektívneniu fungovania finančného oddelenia a naštartovaniu digitalizácie jeho procesov. Rešpektujem jej rozhodnutie zanechať post finančnej riaditeľky a rozhliadnuť sa po nových príležitostiach. Aktuálne Marianna prijala ponuku aktívne sa podieľať na riadení implementácie nového informačného systému v celej skupine CME. Som rád, že tak aj naďalej budeme môcť využívať jej odborné znalosti a dlhoročné skúsenosti,“ vyjadril sa Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza. „Zároveň vítam Miloša na palube a želám mu veľa úspechov v dôležitej a zodpovednej funkcii finančného riaditeľa,“ uzavrel.