6. 3. 2023

Hľadajú nového generálneho riaditeľa filmového ústavu

 Hľadajú nového generálneho

 Slovenský filmový ústav - Slovakiana

 riaditeľa filmového ústavu



Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) vyhlásila výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa ústavu. Písomné prihlášky možno podávať do 11. apríla 2023. Možno ich zasielať poštou na adresu SFÚ alebo ich doniesť osobne na sekretariát ústavu do 11. apríla do 16:00. „Písomnú prihlášku kandidáta so všetkými povinnými prílohami je potrebné doručiť v zalepenej obálke s viditeľne označeným nápisom: Voľba generálneho riaditeľa – neotvárať," uvádza SFÚ na svojej webstránke. Rozhodujúci bude dátum poštovej pečiatky, prípadne dátum podacej pečiatky SFÚ. Na neúplné prihlášky či prihlášky podané po termína nebude prihliadané. Nového generálneho riaditeľa, ktorý povedie SFÚ päť rokov vyberú na základe verejného vypočutia.

Do funkcie generálneho riaditeľa SFÚ možno zvoliť len osobu s odbornými vedomosťami a skúsenosťami, uvádza SFÚ. Tým je myslená fyzická osoba, ktorá má prinajmenšom tri roky odbornej praxe v riadiacej funkcii. Požadované je aj vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v oblasti audiovízie, prípadne v inom odbore. Daná osoba by mala mať minimálne päťročnú prax v oblasti audiovízie.

K prihláške je potrebné priložiť overenú kópiu vysokoškolského diplomu či iného dokladu o dosiahnutí vysokoškolského vzdelania, čestné vyhlásenie kandidáta o splnení podmienky odbornej praxe alebo riadiacej praxe, a tiež o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu, výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace, profesijný štruktúrovaný životopis a projekt riadenia SFÚ vypracovaný písomne a odovzdaný aj v elektronickej forme. Rozsah projektu je minimálne 10 a maximálne 30 strán formátu A4. Do tohto rozsahu nie sú započítané prílohy.

Zdroj: SITA