7. 3. 2023

Smer-SD podal trestné oznámenia na troch komentátorov

Smer-SD podal trestné oznámenia 
 Jak jsme bojovali plakáty proti NATO - Aktuálně.cz
na troch komentátorov

Strana Smer-SD podala na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenia na komentátorov Mariána Leška, Michala Havrana a Tomáša Hudáka. Ich výroky na adresu strany považujú za krivé obvinenia. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval člen predsedníctva Smeru-SD Igor Melicher.
Na Leška podali trestné oznámenie za jeho výroky v kauze únosu Vietnamca o tom, že to bol štátom pripravený a zorganizovaný zločin a Smer sa na tom podieľal. Na Hudáka za to, že označil Smer za organizovanú zločineckú skupinu. V Havranovom prípade má ísť o tvrdenia, že Smer podporuje genocídu ukrajinského obyvateľstva, priblížil podpredseda strany Erik Kaliňák. Ide podľa neho o preukázateľné klamstvá.
"Podanie trestných oznámení netreba chápať ako útok na novinárov alebo médiá. Je to vecná kritika a hlavne nastavené zrkadlo, ktoré poukazuje na to, že v oblasti práce médií a novinárov by mali fungovať určité červené čiary, ktoré by sa za žiadnych okolností nemali prekračovať," skonštatoval Melicher.
Komentátori podľa Kaliňáka vo svojich článkoch neuviedli dôkazy, ktoré by ich tvrdenia akokoľvek legitimizovali. Tvrdí, že sa tak dopustili trestného činu krivého obvinenia.


Zdroj: TASR