3. 3. 2023

RTVS spúšťa cez víkend dve nové relácie pre deti

RTVS spúšťa cez víkend dve nové
 
 
 relácie pre deti


RTVS spúšťa prvý marcový víkend na televíznej Jednotke dva nové programy pre deti. V sobotu (4. 3.) sa začína zábavno-vzdelávacia relácia MIMO. V nedeľu (5. 3.) odštartuje relácia Karavan s Maci a Pecim. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.
Prvú epizódu relácie MIMO určenej pre deti vo veku štyroch až šiestich rokov odvysiela Jednotka v sobotu o 7.45 h. "Mimozemšťan MIMO (Ľuboš Janák) sa náhle objaví v garáži strýka Bonifáca (Boris Bačík) a jeho netere Sofie (Thalia Alexandra Král). Nepamätá si, odkiaľ prišiel a ani sa nevie spojiť s domovom. Bonifác a Sofia sa s ním spriatelia a rozhodnú sa, že ho naučia všetko o Zemi a ľuďoch, aby tu s nimi mohol ostať. MIMO je však celkom mimo a preto je zdrojom mnohých humorných situácií a dobrodružstiev," priblížil telerozhlas.
V nedeľu o 7.55 h odštartuje nová relácia Karavan s Maci a Pecim. "Maci (Martina Slobodová) a Peci (Ondrej Lenárth) zaparkovali v krajine fantázie. Títo dvaja kamoši však nemôžu byť odlišnejší. Ona je bláznivá a stále chce zažívať niečo nové. On vie, že všade dobre, doma najlepšie. Ideálne v pokoji na gauči. Protikladné povahy prinesú množstvo problémov na riešenie. Nakoniec však vždy zistia, že vzájomnosťou sa dá prekonať všetko," načrtol Púchovský.
Vo víkendovom dopoludňajšom vysielaní pre deti nájdu najmenší diváci aj obľúbené animované rozprávky a relácie, ako Zázračný ateliér, Čo budeme robiť, Knižkotipy či Naj škola.
RTVS pripravuje aj novú sériu detskej relácie Čekyho hudobný labák, ktorá prinesie niekoľko zmien a pribudnú aj vlogové príspevky absolventov hudobného laboratória. V príprave je tiež druhá séria 10-dielneho cyklu Knižkotipy, tentoraz zameraného na práva mladého čitateľa. Pre najmladšieho diváka nakrúca RTVS tretiu sériu autentických rozprávok z prírody Mláďatá.



Zdroj: TASR