16. 9. 2024

Politruk komentuje

Politruk komentuje





"Čo je nové v našom verejnoprávnom médiu? Po ‘skonzumovaní’ diskusie Šutaj-Eštok versus Šimečka, musím konštatovať, že: NIČ.
Politici sú pozvaní, aby vysvetlili prijímané kroky vlády z jednej strany a druhá strana (opozícia) tieto kroky hodnotí a komentuje. Tak to bežne chodí. Ale nie u nás. Čiže, mal by to byť jednoducho politický duel medzi koalíciou a opozíciou ako sa patrí. Avšak to je teória, prax je odlišná. Prečo? Lebo arogancia moderátora relácie prekročila (opäť) všetky medze.
Potvrdzuje sa, že reforma zasiahla zatiaľ iba administratívne poschodia. Obsah, profesionalita a obsahová pripravenosť (česť výnimkám) novinárov je v nedohľadne. Ukazuje sa, že netreba sa uspokojiť, že sa zmena vykonala, ale je potrebné v krokoch pokračovať. Nie je totiž možné, aby vedenie relácie bolo naklonené predstaviteľovi PS, Šimečkovi. Bez balansu a rovnováhy v takýchto reláciách nie je možné poslať zmysluplnú informáciu obyvateľom Slovenska.
Verejnoprávna inštitúcia nesmie slúžiť progresívnej propagande. Vlastne žiadnej. Lebo to sme tu mali doteraz a zmena na vedúcich postoch bola o tom, že nastane zmena. Po dnešnej relácii konštatujem, že zatiaľ nenastala…"
Jozef Viktorín ,generál