1. 9. 2024

Zomrel Fatman Scoop

Zomrel Fatman Scoop

Americký rapper Fatman Scoop zomrel vo veku 53 rokov po tom, čo skolaboval na svojom piatkovom koncerte v Connecticute, povedal jeho zástupca pre BBC.
Bol v polovici svojho setu v Town Center Parku v meste Hamden, keď skolaboval na pódiu.
Starostka Lauren Garrettová v príspevku na Facebooku uviedla, že rapera previezli sanitkou do miestnej nemocnice.
Jeho rezervačná agentúra MN2S však potvrdila jeho smrť vo vyhlásení pre BBC s tým, že "odkaz rodáka z New Yorku bude žiť ďalej prostredníctvom jeho nadčasovej hudby".
"Scoop bol milovanou osobnosťou v hudobnom svete, ktorého prácu milovalo nespočetné množstvo fanúšikov po celom svete," hovorca agentúry.
"Jeho ikonický hlas, nákazlivá energia a skvelá osobnosť zanechali nezmazateľnú stopu v tomto odvetví."
V pocte na sociálnych sieťach Scoopova rodina uviedla, že bol "žiarivou dušou, majákom svetla na javisku a v živote".
"FatMan Scoop nebol len umelec svetovej triedy, bol otcom, bratom, strýkom a priateľom," uviedla jeho rodina.
"Bol smiechom v našich životoch, neustálym zdrojom podpory, neochvejnej sily a odvahy."
Scoop, ktorého oficiálne meno je Isaac Freeman III, bol v 90. rokoch považovaný za vplyvnú osobnosť na newyorskej hip-hopovej scéne.
Objavil sa v populárnych piesňach vrátane Lose Control od Missy Elliott, ktorá získala cenu Grammy, a It's Like That od Mariah Carey.
Scoop je známy aj svojím spiacim hitom Be Faithful, ktorý bol pôvodne vydaný v roku 1999, ale v roku 2003 získal medzinárodný úspech a dostal sa na vrchol hitparád v Írsku a Spojenom kráľovstve.
V roku 2004 sa rapper objavil v britskom televíznom seriáli Chancers na Channel 4, v ktorom hudobníci mentorovali začínajúcich britských umelcov, ktorí chcú dosiahnuť úspech v USA.
Fatman Scoop bol tiež súťažiacim v Celebrity Big Brother 16: UK vs USA, ktorý sídlil vo Veľkej Británii a vysielal sa v roku 2015. Bol tretím spolubývajúcim, ktorý bol vysťahovaný.
Jeho manažér turné, DJ Pure Cold, napísal v príspevku na Instagrame, že pri správe o smrti svojho priateľa "stratil slová".
"Vzali ste ma po celom svete a nechali ste ma vystupovať po vašom boku na niektorých z najväčších a najväčších pódií na tejto planéte," napísal.
"Veci, ktoré ste ma naučili, zo mňa skutočne urobili muža, ktorým som dnes."
Fatman Scoop mal vystúpiť na britskom festivale Reminisce 7. septembra. V príspevku na Instagrame festival označil správu o jeho smrti za "zničujúcu".
"Nebol len jedným z našich najpopulárnejších interpretov, bol to vážený člen rodiny Reminisce," uviedol festival.
"Jeho energia, talent a nákazlivý duch nám budú chýbať viac, ako sa dá vyjadriť slovami."

Zdroj: BBC