11. 6. 2009

Kecy

KECY
"Ministerstvo kultúry cieľavedome pracuje na riešení týchto vážnych problémov a ponúka po dvojročnej odbornej príprave projekt mediálneho komplexu schválený nielen vládou, ale aj radami oboch verejnoprávnych médií," tvrdí hovorca rezortu kultúry Jozef Bednár.
UZNESENIE č. 110/2008 : Rada STV prerokovala Návrh rámcovej koncepcie spoločného mediálneho komplexu STV a SRo a návrh vecného a časového harmonogramu predrealizačnej fázy jeho výstavby a pozitívne vníma snahu ministerstva kultúry o vytvorenie optimálnych podmienok pre existenciu a fungovanie oboch verejnoprávnych inštitúcií. V súvislosti s predloženým návrhom Rada STV žiada, aby plnoprávnymi členmi Riadiaceho výboru projektu okrem generálneho riaditeľa STV boli: a) Radou STV delegovaný člen rady, b) STV delegovaný ďalší zástupca manažmentu, prípadne odborný poradca STV, ktorým Rada STV ukladá, aby v Riadiacom výbore projektu dôsledne presadzovali oprávnené záujmy a požiadavky STV. Súčasne s tým Rada STV žiada, aby mala možnosť vopred zaujať stanovisko k jednotlivým etapám realizácie projektu vrátane lokalizácie ešte pred ich schválením Riadiacim výborom.
a
UZNESENIE č. 111/2008 : Rada STV žiada GR STV, aby jej predložil ucelený materiál s pripomienkami k Návrhu rámcovej koncepcie spoločného mediálneho komplexu STV a SRo a návrh vecného a časového harmonogramu predrealizačnej fázy jeho výstavby spolu s alternatívnym riešením lokality výstavby.
Uznesenie c. 71/2008 ,Rozhlasová rada: a) po prerokovaní materiálu „Rámcová koncepcia spolocného mediálneho komplexu Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu a návrh vecného a časového harmonogramu“ podporuje projekt výstavby mediálneho centra, b) žiada Ministerstvo kultúry SR, aby do riadiaceho výboru na realizáciu projektu menovalo predsedu Rozhlasovej rady.