8. 6. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Komunistická Severná Kórea v pondelok udelila dvom americkým novinárkam 12-ročný trest odňatia slobody, ktorý by si mali odsedieť v tamojšom pracovnom tábore. Súd "potvrdil vážnosť zločinu, ktorý spáchali na kórejskom národe v súvislosti s ich ilegálnym prechodom hranice," informovala Kórejská centrálna tlačová agentúra (KCNA) bez ďalšieho spresnenia. V rozsudku sa ďalej píše, že tribunál počas po piatich dňoch "odsúdil každú z nich na 12 rokov nápravy prostredníctvom práce". Reportérky zadržali 17. marca na hranici medzi KĽDR a Čínou. Euna Leeová, kórejská Američanka a Laura Lingová, ktorá je čínskeho pôvodu, pracujú pre kalifornskú televíznu stanicu Current TV. V severovýchodnej časti KĽDR údajne chceli natočiť reportáž o ženách, ktorých obchodníci s ľuďmi nútia k striptízu pre internetových zákazníkov. Chceli sa tiež stretnúť s deťmi utečencov, ktoré sa v KĽDR nachádzajú v právnom vákuu. Juhokórejská televízia YTN uviedla, že severokórejské pohraničné jednotky prekročili rieku Tumen a vstúpili na územie Číny, kde novinárky zadržali. Komunistický režim KĽDR v minulosti viackrát oslobodil zadržaných Američanov, urobil tak však zakaždým až po vyvinutí diplomatického tlaku zo strany Spojených štátov.
Britská spevácka senzácia Susan Boyle vraj podpísala zmluvu s manažérom Ossiem Kilkennym, ktorý pracoval aj pre hudobné hviezdy ako U2, Oasis, Van Morrison a Björk. Tvrdí to denník Daily Mirror na svojej webovej stránke. Ossie Kilkenny má dohliadnuť na kariéru finalistky súťaže Britain’s Got Talent a pomôcť jej "zarobiť na obrovskej sláve," uvádza sa na www.mirror.co.uk. Očakáva sa, že porotca súťaže Simon Cowell a jeho hudobné vydavateľstvo Syco podpíšu so 48-ročnou Susan Boyle zmluvu na jej album. Spevácka senzácia sa už podľa Daily Mirror stretla s predstaviteľmi firmy. Svoj debut by mala začať nahrávať po spoločnom turné finalistov a finalistiek Britain’s Got Talent.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.