7. 6. 2009

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva

Hlavnou témou prvej časti relácie O 5 minút 12, ktorú odvysiela Jednotka v nedeľu 7. júna 2009 o 11.55 h, budú voľby do Európskeho parlamentu. Diskutovať o ich priebehu a volebnej kampani budú riaditeľ informačnej kancelárie EP na Slovensku Robert Hajšel a Ivan Štefunko z portálu Euractiv.sk. Aktuálne dianie z Burselu divákom sprostredkuje aj redaktorka STV Soňa Miháliková. V druhej časti relácie budú o mimoriadnej schôdzi parlamentu k výrokom maďarského opozičného politika Viktora Orbána a o situácii v koalícii a opozícii hovoriť podpredsedníčka NR SR Anna Belousovová (SNS) a poslanec NR SR Daniel Lipšic (KDH). Reláciu bude moderovať Maroš Stano.

V nedeľu 7. júna 2009 privíta Zlatica Puškárová v relácii NA TELO predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD) a predsedu SMK Pála Csákyho. Témou je aktuálna politická situácia.

Témou relácie televízie TA 3 V politike budú eurovoľby.Po piatich rokoch strany opäť bojujú o miesta v Bruseli. Kto bude víťaz a kto porazený? Kto bude udávať tón v rozhodovaní Európskeho parlamentu? A ako sa to dotkne Slovenska? Reakcie, prvé výsledky a ich analýza. Hosťami budú vybraní lídri kandidátok do EP, Robert Hajšel, riaditeľ Informačnej kancelárie EP na Slovensku, Zuzana Gabrižová, Euractiv.