31. 7. 2012

Zomrel Tony Martin


Zomrel Tony Martin





Vo veku úctyhodných 98 rokov zomrel americký spevák a herec Tony Martin. Rodák zo San Francisca skonal v piatok 27. júla vo svojom dome vo West Los Angeles.
Agentúre AP to potvrdila jeho priateľka Beverly Scott.
Tony Martin sa počas svojej filmovej kariéry predstavil vo viac ako 25 filmoch, často v muzikáloch ako Ziegfeld Girl (1941) alebo Casbah (1948).
V roku 1955 ho nominovali na cenu Emmy v speváckej kategórii. Od roku 1960 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Ako spevák sa Martin začal presadzovať koncom 30. rokov 20. storočia.
Medzi najväčšie hity, ktoré interpretoval, patria skladby I Hadn't Anyone Till You, It's a Blue World, To Each His Own, There's No Tomorrow, La Vie en Rose, I Said My Pajamas (and Put on My Pray'rs), I Get Ideas, Domino, Fools Rush In alebo Stranger In Paradise.
Spevácku, filmovú a televíznu kariéru zanechal už koncom 50. rokov, aj keď sa neskôr k spievaniu a hraniu niekoľkokrát vrátil. Jeho posledným filmom je snímka Dear Mr. Wonderful (1982).
Tony Martin bol v rokoch 1937 až 1940 zosobášený s muzikálovou hviezdou Alice Faye. Po nej si v roku 1948 vzal herečku a tanečnicu Cyd Charisse, s ktorou žil v manželskom zväzku na Hollywood neuveriteľných 60 rokov - až do jej smrti v júni 2008.
Spolu mali jediného syna Tonyho Martina juniora, ktorý zomrel 10. apríla 2011. Po Martinovi zostal ešte jeho nevlastný syn Nicky z manželkinho prvého manželstva a dve vnúčatá.


©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.