1. 8. 2012

RTVS NEWS

RTVS NEWS




Nový generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS Václav Mika si dnes krátko po 16.00 h prevzal menovací dekrét. Na pôde parlamentného výboru pre kultúru a médiá mu ho v prítomnosti viacerých poslancov odovzdala podpredsedníčka Národnej rady SR Renáta Zmajkovičová. Funkcie sa Mika oficiálne ujme už vo štvrtok (2.8.).
"Poprial som pánovi Mikovi veľa úspechov v rámci novej funkcie, lebo nie je v ľahkej situácii. Dohodli sme sa na eventuálnej spolupráci pri novelizácii zákona o RTVS a hovorili sme aj o financovaní Slovenskej televízie," priblížil odovzdanie dekrétu predseda mediálneho výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD).
Tajnej voľby nového generálneho riaditeľa RTVS sa dnes zúčastnilo 95 poslancov. Mika dostal podporu 74 z nich. Na zvolenie mu stačilo získať nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov.
Nový šéf RTVS nahradí historicky prvú riaditeľku zlúčeného verejnoprávneho rozhlasu a televízie Miloslavu Zemkovú. Tá bola odvolaná koncom júna pre údajné porušenie zákonnej povinnosti písomne informovať Radu RTVS o zámere vstúpiť do zmluvného záväzku, predmetom ktorého je plnenie presahujúce sumu 100.000 eur.

Copyright © TASR 2012