18. 12. 2012

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné

Ani dnešné zasadnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) sa nezaobišlo bez uloženia finančnej pokuty. Najväčšiu čiastku - 10.000 eur by mala zaplatiť súkromná TV Markíza za odvysielanie skrytej reklamy vo svojom hlavnom spravodajskom programe.
Porušenie licenčná rada našla v príspevku "Oddychujú a zarábajú", ktorý mala televízia odvysielať v Televíznych novinách 15. júla. Členom Rady sa nepozdávalo, že reportáž obsahovala informácie o internetovej sprostredkovateľskej službe portálu tancovanie.eu.
Pokutu za video by mal zaplatiť aj Ringier Axel Springer Slovakia. Tomu RVR pripisuje zodpovednosť za porušenie zákazu propagácie alkoholizmu, fajčenia a užívania omamných látok. Podľa licenčnej rady bolo v rozpore s týmto ustanovením video v sekcii tivi.sk s názvom "Majk Spirit na Slávikovi: Chcel šokovať, keď ďakoval za rastlinku?"
Členovia Rady dnes tiež rozhodli o odňatí licencie na satelitné vysielanie programovej službe ŽIVÁ televízia. K rozhodnutiu dospeli po tom, čo televízia nevysielala nepretržite viac ako 30 dní.

Copyright © TASR 2012