22. 12. 2012

Stanovisko České televize

Stanovisko České televize




ČT s cílem chránit vložené prostředky využila svého oprávnění odstoupit od smlouvy kvůli opakovanému nedodržení termínu dokončení filmu a premiéry. Toto oprávnění obě strany stvrdily v koprodukční smlouvě (v dodatcích 6 a 7). Pro razantní a výjimečný krok se ČT rozhodla na základě vývoje událostí, který nemohla nadále akceptovat.Koprodukční smlouva byla podepsána 29. 12. 2006. Původní smluvní termín premiéry byl stanoven na leden-únor 2009. Nebyl dodržen, smlouva se pak změnila ještě sedmkrát, z toho pětkrát kvůli posunu výroby, respektive nedodržení termínu premiéry. V dodatku č. 7 ze dne 6. 6. 2011 producent podepsal, že si je vědom, že při nedodržení termínu premiéry může ČT odstoupit od smlouvy. Vstřícný návrh ČT z léta 2012 na osmou změnu smlouvy producent nepřijal.
Nedodržením posledního smluvního termínu premiéry 27. 9. 2012 producent smlouvu porušil definitivně a ČT se rozhodla ke konečnému odstoupení od smlouvy.

Michaela Fričová, tisková mluvčí





Producent k producer k Tomáš Krejčí (CZ), Jiří Košťál (CZ) výroba k production k Actor’s Runway Agency (CZ)


Koprodukcia k co-production k Česká televize (CZ), ACE (CZ), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), endorfilm (CZ), Farbyka (SK),  Three Brothers (CZ), VAL (SK), Flamesite (CZ), Studio Mirage(CZ), Fint (CZ), Trixter (DE), Alvernia Studios (PL), Mars (CZ